Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 липня — День українських миротворців

Дата: 15.07.2024 15:41
Кількість переглядів: 45

 Відзначається в Україні щорічно з 2013 року з метою вшанування мужності та доблесті учасників миротворчих операцій ОБСЄ, ООН, НАТО та збереження пам'яті тих, хто загинув при виконанні миротворчої місії.

Саме цього дня 1992 року українські миротворці вперше долучилися до міжнародної миротворчої діяльності. Відтоді понад 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України брали участь у більш ніж 25 міжнародних операціях у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. Для встановлення миру виконували завдання врегулювання військових конфліктів, супровіду гуманітарних конвоїв, евакуації та захисту мирних мешканців, створення умов для стабільного розвитку суспільства в постконфліктних регіонах.

Створювати мир – одна з найскладніших задач у сучасному світі, особливо, якщо мова йде про зони бойових дій. У важкий для держави час українські миротворці, які входять до різних підрозділів Сил оборони України, одними з перших стали на захист рідної Батьківщини. Вони проявляють героїзм на суходолі, успішно протистоять ворогу у повітрі, знищують російські кораблі в морі, показують світу нескореність та справжній дух Українського народу
Сьогодні кожен воїн в Україні виконує місію миротворця, наближаючи мир, спокій та перемогу України. Наше військо – це перший гарант миру для мільйонів українців.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь