Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розглянули актуальні для громади питання

Дата: 09.07.2024 16:06
Кількість переглядів: 117

8 липня відбулося пленарне засідання  63 сесії Оратівської селищної ради 8 скликання під головуванням виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової за участі 18 депутатів та запрошених: заступників селищного голови, керівників комунальних підприємств селищної ради, керівників виконавчої органів селищної ради, старост, засобів масової інформації.

Відповідно до затвердженого порядку денного зі змінами загалом на пленарному засіданні розглянуто 59 питань щодо важливих напрямків життєдіяльності нашої громади.

Розпочали роботу зі змін до відповідних цільових і галузевих програм селищної територіальної громади, спрямованих, зокрема, на вирішення проблем водопостачання селища та інших населених пунктів; на підтримку військових частин Збройних Сил України та сприяння ТЦК та СП у реалізації мобілізаційних заходів; на ліквідацію (утилізацію) безхазяйних непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин; для направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги, на відпочинок, оздоровлення тощо. До Програми «Майбутнє Оратівщини у збереженні здоров’я громадян» включено придбання для реабілітації військових апарата пресотерапії шляхом співфінансування з обласного бюджету і бюджету територіальної громади. Також затверджено Програму благоустрою населених пунктів Оратівської селищної територіальної громади на 2025-2027 роки для забезпечення належного санітарного стану населених пунктів громади, прибирання територій і вивезення твердих побутових відходів, освітлення вулиць тощо.

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства ухвалено рішення про встановлення місцевих податків і зборів, яке діятимуть із 2025 року і сприятимуть зростанню власних надходжень до бюджету селищної територіальної громади. Також депутати підтримали зміни до бюджету селищної територіальної громади поточного року, спрямувавши вільні і понадпланові надходження на фінансування важливих для громади потреб. Зокрема, забезпечення освітніх послуг, заходів соціального захисту громадян, медичного обслуговування. Також передбачили асигнування на виконання цільових і галузевих селищних програм щодо забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; на реабілітацію  військових та їх сімей; на допомогу військовим частинам Збройних Сил України; забезпечення функціонування водопровідної системи і безперебійного водопостачання жителів громади; на придбання комунального житла для лікарів тощо.

Для забезпечення громадянам максимального обсягу послуг на рівні громади, у зв’язку з ліквідацією Оратівського відділу ДРАЦС, депутати уповноважили відділ цифрового розвитку та інформаційно-програмного забезпечення селищної ради здійснювати первинну реєстрацію актів цивільного стану: народження, шлюбу і смерті.

На виконання вимог чинного законодавства депутати затвердили фінансовий план КНП «Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги» селищної ради на наступний рік.

Розглянули на пленарному засіданні роботу закладів загальної середньої освіти, дошкільних закладів і закладів позашкільної освіти селищної територіальної громади щодо організації надання освітніх послуг.

Відповідним рішенням перейменовано вулиці у населених пунктах громади, назви яких зберігали імперіалістичне походження.

На виконання відповідної програми щодо забезпечення медичних працівників житлом і сприяння кадровому забезпеченню лікарні планового лікування, депутати підтримали рішення про придбання селищною радою двох квартир. Також для безперебійного водопостачання селища при відключенні електроенергії в господарське відання КП «Оратівкомунсервіс» передано генератор.

Підтримали депутати і зміни до структури та штатної чисельності працівників Оратівського ліцею, включивши штатну одиницю водія шкільного автобуса.  

У другій частині пленарного засідання сесії розглянуто близько сорока питань щодо затвердження технічної документації та проєктів землеустрою, оренди землі, безоплатної передачі земельних ділянок у власність згідно з чинним законодавством.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь