Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Охорона навколишнього середовища – справа кожного і всіх!

Дата: 05.06.2024 08:49
Кількість переглядів: 60

 5 червня Україна щорічно, як і увесь світ, відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Запроваджений він з ініціативи ООН привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність кардинальних змін у ставленні людини до природних ресурсів.

Всесвітній день охорони довкілля покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, яке зростає з кожним роком, сягнуло своєї критичної межі.

Цей День дає можливість кожному з нас взяти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам. Адже головну загрозу для довкілля становить людина. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє.

Сьогодні ми живемо в умовах війни. На тлі немислимих людських страждань, які принесла вона Україні, проблеми довкілля можуть здаватися другорядними. Проте, з огляду на збитки, можна стверджувати, що росія чинить екоцид на нашій території й українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Важко навіть уявити скільки часу потрібно для очищення та відновлення наших земель, водних ресурсів, повітря…

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь