Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Охорона навколишнього середовища – справа кожного і всіх!

Дата: 05.06.2024 08:49
Кількість переглядів: 70

 5 червня Україна щорічно, як і увесь світ, відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Запроваджений він з ініціативи ООН привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність кардинальних змін у ставленні людини до природних ресурсів.

Всесвітній день охорони довкілля покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, яке зростає з кожним роком, сягнуло своєї критичної межі.

Цей День дає можливість кожному з нас взяти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам. Адже головну загрозу для довкілля становить людина. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє.

Сьогодні ми живемо в умовах війни. На тлі немислимих людських страждань, які принесла вона Україні, проблеми довкілля можуть здаватися другорядними. Проте, з огляду на збитки, можна стверджувати, що росія чинить екоцид на нашій території й українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Важко навіть уявити скільки часу потрібно для очищення та відновлення наших земель, водних ресурсів, повітря…

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь