Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Маємо пам’ятати! 

Дата: 01.06.2024 11:49
Кількість переглядів: 69

 

 

1 червня, у Всесвітній день батьків і День захисту дітей, у боротьбі з російським агресором за щасливе дитинство і мирне життя Україна два роки тому втратила двох найкращих синів, синів Оратівського селищної територіальної громади - Олександра Онуфрійчука і Михайла Дем'янюка. Юним Героям було лише по 23. Хлопці-земляки служили разом у 59-ій окремій мотопіхотний бригаді ім. Якова Гандзюка. Для обох запеклий бій у перший літній день став останнім. Після важкого 12-годинного бою ворог обстріляв бліндаж із бійцями... На жаль, чорна жалобна стрічка війни відміряла Михайлу й Олександру короткий земний шлях, але героїчний і подвижницький. 

 Дем’янюк Михайло народився у с. Скала 25.09.1998. Він був третьою дитиною із п'ятьох у люблячій дружній багатодітній сім'ї. Зростав доброю, світлою та чуйною дитиною. Закінчивши навчання у отримав спеціальність тракториста-машиніста. Був призваний на строкову службу в Збройні Сили України. Затим продовжив служити у війську за контрактом. Хлопець мав золоті руки, добре розбирався у техніці і міг відремонтувати навіть безнадійні механізми. Але війна змусила юнака взяти до рук зброю. І згасло молоде життя, сповнене світлих мрій, надій і сподівань…

 Олександр Онуфрійчук народився 15.08.1998 у c. Животівка. Був найкращим старшим братом для трьох братиків і маленької сестрички. Після закінчення навчання був призваний на строкову службу до Збройних Сил України. Там підписав контракт до 18 лютого 2022 року, але не встиг повернутися до додому. Через повномасштабне вторгнення 24 лютого Олександр став на захист Батьківщини. Був дуже відповідальним, добрим, щирим, працелюбним. На жаль, його світлі мрії про щасливе життя жорстоко, підло і безповоротно вбиті війною. 

За героїзм і мужність проявлені у боротьбі з ворогом наші захисники Олександр і Михайло посмертно нагороджені орденом ''За мужність'' ІІІ ступеня(посмертно). Вічна пам'ять Героям, які назавжди залишилися молодими у Небесному строю. Вічна пам‘ять усім Захисникам, які загинули у боротьбі за мирне життя і добробут своїх батьків і дітей, за кожного із нас і нашу Україну.

Слава Героям!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь