Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливі рішення виконавчого комітету селищної ради

Дата: 27.04.2024 08:42
Кількість переглядів: 75

 

25 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, де розглядалося 23 питання різних напрямків життєдіяльності нашої громади. Зокрема, члени виконавчого комітету заслухали начальника відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності селищної ради Миколу Янкового про підсумки економічного і соціального розвитку Оратівської селищної територіальної громади за І квартал поточного року.

Відповідними рішеннями виконавчого комітету селищної ради схвалили проєкти рішень щодо Програми «Майбутнє Оратівщини в збереженні здоров’я громадян» на 2024 рік» та Програми сприяння діяльності Управління Державної казначейської служби України в Оратівському районі Вінницької області в казначейському  обслуговуванні місцевих бюджетів на 2024 рік, з метою  подальшого розгляду на сесії селищної ради.

Про організаційно-творчу і фінансово-господарську діяльність закладів культури Оратівської селищної територіальної громади інформувала начальник відділу культури і туризму селищної ради Ася Возна, відзначивши вагомий внесок працівників культури у підтримку Збройних Сил України. Попри військові дії, культура Оратівщини розвивається. У різноманітних мистецьких заходах та конкурсах беруть участь і виборюють призові місця вихованці дитячої музичної школи, творчих колективів сіл громади. У співпраці з Офісом туризму Вінниччини створюються туристичні маршрути цікавими історичними місцями Оратівщини. Проте, окремі заклади культури залишаються бездіяльними, тому обговорювалося питання оптимізації структури. Наголошувалося і на необхідності активізації роботи з учнівською молоддю.

Також розглянули стан організації роботи щодо запобігання корупції в  Оратівській селищній раді, про що проінформував начальник відділу управління персоналом та правового забезпечення селищної ради Петро Друзь.

За поданням начальника служби у справах дітей селищної ради Юлії Янкової розглядалися питання в інтересах дітей з метою їх гарантованого державою соціального захисту.

Було затверджено інформаційну та технологічну картки адміністративної послуги «Надання довідки  про  наявність  у житловому приміщенні пічного опалення та/або газобалонної  установки».

Також відповідними рішенням було погоджено виплату матеріальної допомоги 45 учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до 38-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Відповідні рішення виконавчого комітету були ухвалені за зверненнями щодо зміни та присвоєння адреси. Також погоджено перейменування вулиць у Рожичнянському та Оратівському старостинських округах нашої громади в рамках очищення публічного простору від символів та назв російської імперської та радянської тоталітарної політики.

Крім питань порядку денного члени виконавчого комітету обговорили із представницями ГО «Спілка солдатських матерів Оратівщини «Надія» співпрацю у старостинських округах селищної ради щодо підтримки військовослужбовців та членів їх родин. Наразі, у селищній раді така робота забезпечується через Центр соціальних служб і відділ соціального захисту та охорони здоров’я шляхом реалізації власних і делегованих повноважень, а також виконання відповідних селищних програм щодо підтримки, допомоги і реабілітації військовослужбовців і їх родин за кошти місцевого бюджету. Цей напрямок потребує всебічної уваги і спільних зусиль громадянського суспільства і органів влади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь