Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

60 сесія селищної ради 8 скликання

Дата: 24.04.2024 08:16
Кількість переглядів: 70

23 квітня відбулося пленарне засідання чергової 60 сесії селищної ради 8 скликання за участі 20 депутатів селищної ради, депутата Вінницької районної ради, заступника селищного голови, керівників комунальних підприємств та виконавчих органів селищної ради, старост, представників засобів масової інформації.

На початку засідання голова територіальної виборчої комісії Надія Саченко оголосила рішення виборчої комісії про обрання Ставничого Сергія Анатолійовича і Антонюка Олександра Івановича депутатами селищної ради від політичної партії ВО «Батьківщина» та вручила їм депутатські мандати.

Згідно із затвердженим порядком денним сесії депутати селищної ради погодили внесення змін до селищних програм щодо підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей; поліпшення пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту та розвитку інфраструктури підрозділів пожежно-рятувальної служби нашої громади; підготовки територіальної оборони та місцевого населення до національного спротиву; благоустрою населених пунктів тощо.

Після затвердження звіту про виконання бюджету селищної територіальної громади за І квартал цього року було погоджено передачу субвенції державному бюджету на потреби двох військових частин у сумі 1 млн грн  та 825 тис грн для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Також було внесено відповідні зміни до бюджету селищної територіальної громади на поточний рік для забезпечення невідкладних потреб життєдіяльності громади.

Народні обранці ухвалили рішення про участь у конкурсі Вінницької обласної Ради «Безпечні стійкі громади» із проектом «Медична реабілітація військовослужбовців – турбота про захисників України в Оратівській громаді». Відповідним рішенням розподілено гуманітарну допомогу від міжнародної благодійної організації, а саме холодильники ВЕКО передано внутрішньо переміщеним особам - багатодітним і таким, які у ході бойових дій втратили житло. Частину холодильників передано центру перебування внутрішньо переміщених осіб у с. Чернявка, де проживає 19 осіб, та в освітні заклади громади, де навчаються діти ВПО.

З метою забезпечення належного утримання і експлуатації згідно з дозвільними документам водогони у селах Оратів і Лопатинка було передано в оперативне управління комунального підприємства «Оратівкомунсервіс».

Розглянуто ряд питань із землеустрою. А для здійснення державного контролю за використанням та охороною земель у межах Оратівської селищної територіальної громади відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» депутати наділили відповідними повноваженнями відділ земельних ресурсів селищної ради. Також з метою забезпечення розвитку населених пунктів селищної територіальної громади, зокрема через стимулювання підприємництва та залучення  додаткових ресурсів, взаємодії з міжнародними партнерами, програмами та проектами міжнародної технічної допомоги та енергетичного менеджменту у громаді ухвалили рішення про створення сектору розвитку громади та затвердили положення про нього.

Депутати прийняли рішення про перейменування вулиць у населених пунктах громади з метою демонтажу символіки та елементів російського  імперіалістичного та радянського тоталітарного  режимів та узгодили подальшу роботу у цьому напрямку.

Загалом було прийнято 41 рішення селищної ради.

Вичерпавши питання порядку денного депутати обговорили проблему забезпечення постачання питної води у селищі та селах громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь