Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чисто не там де прибирають, а де не смітять

Дата: 12.04.2024 14:41
Кількість переглядів: 42

Давайте не смітити!

Вислів «Чисто не там де прибирають, а де не смітять» не втрачає свою актуальність. На жаль, дбаючи про чистоту власних осель, ми забуваємо про благоустрій у своїх населених пунктах та за їх межами.  Часто звинувачуємо  когось, мовляв, не додивилися, не прибрали. Насправді, слід розпочинали з самого себе.  Адже чистота навколишнього середовища у нашій громаді, як і засмічення його – це справа рук самих її жителів. І від кожного з нас залежить: бути йому чистим і привабливим, чи заваленим нетлінними рештками побутових відходів життєдіяльності людини.  А забруднене природне середовище веде до втрати людського здоров’я. Злочином проти природи є стихійні сміттєзвалища, які зустрічаються майже на кожному кроці.

Оратівська селищна рада попереджає жителів громади про заборону вивезення твердих побутових відходів на несанкціоновані  сміттєзвалища, та нагадує, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.  

Жителі селища Оратів створили такий смітник на території, шо має назву Безодня (на фото). І це при тому, що  вони не мають права самостійно вивозити сміття навіть на санкціоноване сміттєзвалища. Для цього є спеціальна служба комунального підприємства «Оратівкомунсервіс», яка утримує полігон сміттєзвалища та надає послуги централізованого вивезення твердих побутових відходів мешканцям селища, згідно укладених угод. Такі угоди вже укладено із жителями сіл: Лопатинка, Оратів, Новоживотів, Оратівка і Рожична.  Директор КП «Оратівкомунсервіс» Андрій Сапіга  просить усіх громадян селища та названих сіл, хто ще не уклав договорів, найближчим часом це зробити.

На жаль, комунальне підприємство не має достатньо техніки, щоб організувати централізоване вивезення сміття у всіх селах громади. Тому сьогодні місцева влада, вирішуючи першочергово безпекові завдання та забезпечення життєдіяльності громади, має за мету придбати спеціалізовану техніку та налагодити  вивезення побутових відходів у кожному селі громади. Адже проблема екологічної безпеки навколишнього середовища стоїть у ряді найважливіших і визначає рівень благополуччя усієї громади.

Пам’ятаймо, що лише чисте довкілля – здорова нація та здорове майбутнє.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь