Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася позачергова 59 сесія Оратівської селищної ради

Дата: 09.04.2024 15:58
Кількість переглядів: 286

9 квітня відбулася позачергова 59 сесія Оратівської селищної ради. У роботі сесії взяли участь депутати селищної ради, депутат Вінницької районної ради, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради, керівники структурних підрозділів селищної ради, засоби масової інформації. Розпочинаючи засідання, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого оратівчанина Сасюка Ігоря Ярославовича.

Під час засідання депутати опрацювали три питання. Основне питання засідання сесії -  Проєкти розвитку Оратівської селищної ради, що подаються для участі у конкурсі Вінницької обласної Ради «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» на 2024 рік. Начальник відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності селищної ради Микола Янковий інформував про старт конкурсу, який оголошено 5 квітня на засіданні Експертної ради обласного конкурсу проєктів. Він проводиться за трьома напрямками, спрямованими на підтримку Збройних Сил України та Сил оборони у боротьбі з російським агресором.  1.«Безпека і оборона» – сприяння підтримці підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань, цивільний захист, правопорядок та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій; 2.«Стійкість» – облаштування укриттів в закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадських місцях тощо; 3.«Турбота» – забезпечення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я для створення умов, спрямованих на підвищення рівня фізичного розвитку та реабілітації військовослужбовців, їх родин. Кожна територіальна громада області може подати на  участь у конкурсі два проєкти. Але перемогти може лише один. Пріоритетним напрямком є «Безпека і оборона», тому проєкти цього спрямування автоматично набиратимуть 20 балів. Загальний бюджет конкурсу складе понад 80 млн грн, при 50 % фінансування місцевими громадами.  

Депутати одноголосно ухвалили рішення Оратівської селищної ради про взяття участі у конкурсі обласної Ради «Безпечні стійкі громади» на 2024 рік з такими проєктами: «Багато дронів не буває: робимо все для нашої Перемоги» загальною   вартістю 1200 тис. грн, з яких 600 тис. грн -  співфінансування із бюджету селищної громади, та «Турбота про безпеку людей: облаштування укриття цивільного захисту у підвальному приміщенні комунального некомерційного підприємства «Оратівська лікарня планового лікування»  селищної ради, загальною вартістю 1499 тис. грн,  співфінансування із місцевого бюджету  – 750,0 тис. грн.

Депутати відповідним рішенням задовольнили заяву про дострокове припинення повноважень депутата селищної ради від політичної партії ВО «Батьківщина» Олени Немировської та внесли зміни до рішення 58 сесії щодо дострокового припинення повноважень депутата селищної ради від політичної партії ВО «Батьківщина» Валентини Розумнюк.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь