Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Дата: 07.04.2024 21:22
Кількість переглядів: 42

 

Започаткований у 1948 року з дня прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), що займається питаннями поліпшення якості життя населення планети.

Цьогоріч тема Всесвітнього дня здоров’я  «Моє здоров’я, моє право».

Стан здоров’я населення є однією з актуальних проблем багатьох країн світу, адже це одна з головних складових національного багатства країни, рушійна сила економічного та соціального розвитку держави, репродуктивності населення. Тільки здорова людина може ефективно працювати, створити міцну сім’ю, приносити максимальну користь суспільству, ставити цілі і досягати їх, максимально реалізовувати свій потенціал.        

Бути здоровим – вимога часу. Піклуватися про своє здоров’я – це актуально, модно і престижно! Здоров’я – це неоціненний скарб, який необхідно зміцнювати і берегти. Але часто ми ставимося до нього досить легковажно. Стреси, шкідливі звички, малорухливий спосіб життя – далеко не весь перелік того, чим людина його погіршує. Саме з метою популяризації здорового способу життя, формування уявлення про здоров’я, що значною мірою залежить від нас самих, відзначається День здоров’я. Формування здорового способу життя – багатофакторний процес, який відбувається під впливом природних умов, залежить від національних, культурних, релігійних особливостей та рівня соціально-економічного розвитку країни. У 75% випадках захворювання є наслідком нашого способу життя.

У наш час здоров’я – це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. За даними вчених, здоров’я більше ніж на 50% обумовлене способом життя людини, на 40% – соціальними і природними умовами життя, на 10% – спадковістю.

На сьогодні актуальність стану нашого здоров’я обумовлена ​​зростанням і зміною характеру навантажень на людський організм, у зв’язку зі збільшенням ризиків техногенного та екологічного характеру, воєнним станом. Активні бойові дії фокусують медичну допомогу на лікування травм, поранень, опіків та переломів. У зв’язку з цим не завжди вдається виявити небезпечні хвороби на ранній стадії. Кріи того, війна сильно вплинула на психічне здоров’я населення, тому з’являється все більше людей із ознаками психічного розладу.

Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров’я, коли її наздоганяє хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров’я не має бути проблемою, турбота про своє здоров’я повинна бути способом життя.

Будьмо здорові!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь