Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося пленарне засідання 58 сесії селищної ради

Дата: 05.04.2024 21:44
Кількість переглядів: 62

4 квітня за участі 18 депутатів селищної ради відбулося закрите пленарне засідання 58 сесії селищної ради 8 скликання. У засіданні взяли участь заступники селищного голови, керівники структурних підрозділів і виконавчих органів ради, старости, керівники комунальних підприємств та представники ЗМІ. Розглянули 45 питань.

Першим депутати розглянули стан реалізації Стратегії розвитку Оратівської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки, заслухавши інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності селищної ради Миколи Янкового.

В обговоренні взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Федір Барановський, зауваживши, що необхідно спрямувати ресурси і зусилля на підготовку і впровадження концепції Нової української школи щодо формування мережі, організації підвезення дітей, кадрового і матеріально-технічного забезпечення освіти в умовах сьогодення. Про забезпечення соціальної роботи та охорони здоров’я у громаді проінформувала начальник відділу соціального забезпечення та охорони здоров’я Анастасія Житник. Наголосила, що в умовах війни в країні соціальний захист громадян окрім підтримки людей похилого віку, осіб, не здатних до самообслуговування, акцетується на внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та членів їх сімей. Також важливою є співпраця з громадськими організаціями.

В умовах запровадженого правового режиму воєнного стану в Україні, коли всі сили спрямовуються на захист країни, стратегія розвитку громади потребує змін з урахуванням викликів і умов сьогодення.

На виконання рішення попередньої сесії розглянули результати документальної перевірки щодо стану використання земель комунальної власності в Оратівській селищній територіальній громаді і виконання умов договорів оренди. Виявлено чимало проблем. Тож ефективність і законність використання земель комунальної власності є надзвичайно важливою для задоволення потреб жителів і наповнення бюджету громади.

Розглянули і затвердили Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, Програму забезпечення житлом працівників комунальних закладів охорони здоров’я та освіти. Також внесли зміни до діючих програм селищної ради, спрямованих на підтримку соціальної аптеки, розвиток архівної справи, забезпечення благоустрою населених пунктів громади, оборонно-правоохоронну діяльність, вшанування загиблих захисників.

З урахуванням потреб життєдіяльності внесено зміни до бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік у частині фінансування видатків на забезпечення благоустрою, соціального захисту, функціонування закладів освіти і культури, а також на підтримку підрозділів української армії.

Затверджено План формування мережі закладів загальної середньої освіти Оратівської селищної територіальної громади до 2027 року відповідно до реформи Нової української школи. Також затвердили звіт про виконання фінансового плану КНП «Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги» за 2023 рік.

На пленарному засіданні ухвалили більше двадцяти рішень з різних питань земельних відносин.

У завершення депутати відповідним рішенням задовольнили заяву про дострокове припинення повноважень депутата селищної ради від політичної партії ВО «Батьківщина» Валентини Розумнюк.

Детальніше ознайомитися з рішеннями 58-ї сесії селищної ради 8 скликання можна на нашому сайті у розділі "Рішення селищної ради" .

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь