Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Орден «За мужність»  

Дата: 02.04.2024 08:34
Кількість переглядів: 75

За проявлений героїзм у війні з рф Указом Президента України Андрія Андрійовича Потоцького (28.10.1998 – 29.03.2022) із Осичної нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). У другу річницю від дня загибелі Андрія Потоцького перший заступник Оратівського селищного голови Ігор Барський і начальник 7 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Анатолій Шпильовський вручили високу державну нагороду мамі Ларисі Іванівні у присутності представника ТЦК та СП Михайла Карліна і старости Валентини Матвіяшин.

Андрій Потоцький народився 28 жовтня 1998 року в с.Осична. По закінченню 9 класів місцевої школи у Погребищенському ВПУ №42 здобув професію водія-тракториста. Працював водієм на хлібозаводі у Києві. У грудні 2018 року підписавши контракт Андрій проходив службу в 3 роті 13 окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ої окремої десантно-штурмової бригади. Наступний контракт підписав у грудні 2021 року пройшовши підготовку на Яворівському полігоні Львівської області та у Німеччині за стандартами НАТО. З початку повномасштабного вторгнення ніс службу на сході України.

Війна обірвала життя Андрія Потоцького 29 березня 2022 року у бою між селами Кам'янка і Довгеньке Ізюмського району на Харківщині. А повернувся наш Герой «На щиті» 20 березня 2023 року, знайшовши вічний спокій у с. Каленівка рідної Оратівщини.

Вічна пам’ять і слава українському захисникові, який віддав життя за суверенність та незалежність України і кожного з нас.

Фото без опису    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь