Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не допускаємо деструктивних факторів у проведенні мобілізаційних і оборонних заходів

Дата: 20.03.2024 08:47
Кількість переглядів: 86

У ході виконання завдань із забезпечення та захисту обороноздатності нашої держави, вживаються заходи з виявлення та локалізації деструктивних факторів, що можуть негативно вплинути на стан їх захищеності.

Останні події, пов’язані з блокуванням роботи працівників ТЦК та СП з боку цивільного населення в різних населених пунктах України, створюють додаткові загрози державній безпеці, негативно впливають на обороноздатність військових підрозділів Сил оброни України та активно використовуються рф у проведенні гібридної війни.

Зокрема, наявні випадки блокування місцевими мешканцями автотранспорту ТЦК та СП, перешкоджання здійсненню оповіщення осіб, які перебувають на військовому обліку, створення конфліктних ситуацій з представниками ТЦК, проведення їх відео фіксації на мобільні телефони з подальшим висвітленням у соціальних мережах та поширення через месенджери.

Вищевказані епізоди постійно використовуються спецслужбами рф, відображаються на російських пабліках та міжнародних ЗМІ у вигідному для рф форматі, з метою дискредитації українських органів влади та місцевого самоврядування, створення «картинки» щодо ніби то масового невдоволення місцевого населення, небажання військових виконувати свій обов’язок із захисту нашої держави тощо.

При цьому, зазначені дії місцевого населення можуть містити окремі ознаки вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачена чинним законодавством (адміністративна ст.210-1 КУпАП «Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію», накладення штрафу від 3400-8500 грн. та кримінальна ст. 114-1 КК України «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань», санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років).

З метою відсічі і стримування збройної агресії проти України, підвищення стійкості і безпеки держави в умовах воєнного стану, вживаються додаткові заходи щодо недопущення зниження обороноздатності нашої держави, в т.ч. мобілізаційних та оборонних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь