Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна підтримка учасників бойових дій

Дата: 18.03.2024 08:07
Кількість переглядів: 54

Служба зайнятості всіляко сприяє професійній самореалізації учасників бойових дій. Зокрема реалізовується ряд програм, що передбачають мікрогранти на започаткування чи розвиток власної справи, фінансову підтримку роботодавців, які працевлаштовують відповідні категорії громадян, профорієнтацію і навчання (перепідготовку, підвищення кваліфікації). Програми спрямовані на підтримку учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей.

Вінницький обласний центр зайнятості впроваджує грантову програму для ветеранів війни та другого з подружжя. Учасники бойових дій, члени їх сімей та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати грант на започаткування або розвиток власної справи. Для цього програма передбачає 250 тис грн, за умови працевлаштування одного найманого працівника, 500 тис грн при створенні двох робочих місць, або 1 млн грн при умові співфінансування – державою 70% і отримувачем гранту 30%.

За інформацією Вінницького обласного центру зайнятості у 2024 році 16 заявників отримають гранти на загальну суму 7,7 млн гривень та створять 33 нових робочих місця. В числі заявників 9 учасників бойових дій та 7 членів сімей військовослужбовців.

Також здійснюється державна підтримка роботодавців у разі працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. У першу чергу це стосується учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю тощо. Державна служба зайнятості компенсує роботодавцям фактичні витрати на оплату праці та облаштування робочих місць для громадян, які належать до вказаних категорій.

Відповідно до визначеного Кабінетом Міністрів України порядку для зареєстрованих безробітних служба зайнятості організовує професійне навчання. Максимальна сума ваучера на безоплатне навчання не перевищує 30 280 грн. Навчання здійснюється у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості на замовлення роботодавців або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності.

Як складова комплексної системи реінтеграції, що включає психологічну реабілітацію і належне медичне обслуговування, освіту і працевлаштування, підтримку розвитку ветеранського підприємництва і соціальні гарантії, вказані програми надають учасникам бойових дій, військовослужбовцям, членам їх сімей необхідні інструменти для переходу після закінчення військової служби до цивільного життя.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь