Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Слово Тараса єднає українців

Дата: 12.03.2024 08:12
Кількість переглядів: 64

Щороку в березні Україна і світ вшановують пам’ять велета духу, митця могутньої творчої сили, борця за свободу і людську гідність Тараса Григоровича Шевченка. Значення постаті Великого Кобзаря з роками все наполегливіше усвідомлює для себе народ, а творам його надається нове звучання.

З нагоди 210-ї річниці від дня народження і 163-річчя від дня смерті Тараса Шевченка у селищі Оратів керівництво і працівники виконавчих органів, комунальних підприємств і організацій, депутати селищної ради, небайдужі оратівчани вшанували великого Кобзаря. Виконуюча обов’язки селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова, заступники селищного голови Ігор Барський і Сергій Сливка поклали квіти до погруддя поета і письменника, митця і полум’яного борця за ідентифікацію української нації – Тараса Шевченка. Генія, який своєю творчістю засвідчив воскресіння українців, як нації.

Звертаючись до присутніх Леся Ларіонова наголосила на могутній пророчій силі Кобзаревого слова, яке є потужною зброєю проти ворогів, вагомим стимулом, що піднімає український дух у цей важкий, доленосний час. Сьогодні, коли Україна бореться із російськими окупантами, воно звучить як ніколи потужно. І крізь століття його рядки дають силу, віру і наснагу до перемоги  всьому українському народу.

Звучали Шевченкові поезії, покладені на музику, і у супроводі бандури.

Невмирущий дух і пророче слово Великого Кобзаря у нелегкім випробуванні війною набуває знакового підтексту, гартує нас і спонукає до боротьби, є рушійною силою, яка веде нас до Перемоги:

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь