Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повертайтеся живими

Дата: 08.03.2024 20:25
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

8 березня за ініціативи депутата Вінницької районної ради Олександра Білецького у Оратівському ліцеї відбулася зворушлива і тепла зустріч старшокласників із нашим Захисником Дмитром Ребезюком. Він несе службу у третій окремій штурмовій бригаді розвідником-сапером відділення інженерної розвідки. Наш земляк пройшов фронтовими дорогами найгарячіших точок – Бахмута, Часового Яру. Безстрашний і мужній воїн брав участь у військовій операції, що забезпечувала вихід наших захисників із Авдіївки. Надзвичайно гордий, що підрозділ успішно виконав поставлене завдання, чим зберегли життя наших військових, котрі тримали оборону Авдіївки.

Зараз Дмитро перебуває на лікуванні. Цей короткий час він може побути поруч із рідними на малій батьківщині у с. Скоморошки. Найближчими днями бійця чекає операція, подальше відновлення і реабілітація після поранення. Після чого планує повернутися у стрій, до своїх побратимів.

Усіх загиблих у російсько-українській війні, серед яких і 65 оратівчан, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.

Відповідаючи на дорослі питання учнів Дмитро Васильович розповів про свій бойовий шлях, про військове братерство на передовій, про підтримку земляків і волонтерів у забезпеченні необхідними засобами і оснащенням. Зауважив наскільки важливо побачитися з рідними аби перезавантажитися, відновити сили для успішного виконання військового обов’язку. Підтримка рідних і близьких додає сили і наснаги нашим бійцям мужньо боронити свою землю, свою родину, відстоюючи право кожного із нас жити у вільній і незалежній Україні.

Звертаючись до присутніх виконуюча обов’язки Оратівського селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова подякувала Дмитру Ребезюку, і в його особі всім нашим мужнім захисникам, завдячуючи яким ми можемо працювати і навчатися, жити звичним життям. Побажала якнайшвидшої перемоги нашій Україні, повернення усіх наших воїнів живими і неушкодженими.

Саме на підтримку земляка жителі Скоморошківського старостинського округу зібрали кошти для його лікування. Але Дмитро прийняв важливе рішення передати ці кошти на потреби свого підрозділу – придбання автомобіля. Це підвищить мобільність наших військових під час транспортування до бойових позицій і назад. Адже у бойових умовах кожен військовий несе на собі амуніцію і зброю вагою понад 45 кг. Транспорт значно скорочує час доставки поранених із поля бою для оперативного надання необхідної медичної допомоги. Автівка на передовій необхідна, як зброя.  Дозволяє зберегти найцінніше – життя наших захисників.

Тому ініціатива Дмитра Ребезюка була підтримана працівниками та учнями Оратівського ліцею та працівниками селищної ради. Директор Оратівського ліцею Лариса Гнідунець з великою вдячністю передала воїну Збройних Сил України зібрані більше 20 тис. грн. Загалом зібрано 50 тис.700 грн.

Ми вкотре показали свою єдність, що додає сили і наснаги вистояти і перемогти у цій жорстокій війні за нашу свободу.

Підтримали бойовий дух нашого Захисника вихованці Оратівської дитячої музичної школи. Віночок патріотичних мелодій прозвучав у виконанні духового оркестру і юної бандуристки.

Надзвичайно важливо знати сучасних героїв України. У мирний час вони були зварювальниками, водіями, програмістами тощо. Це звичайні люди, які жили і працювали поряд із нами. Але коли ворог напав на нас, вони взяли до рук зброю і самовіддано стали на захист своєї країни, своєї родини і кожного з нас. Щиро вдячні нашим незламним і сильним воїнам!

Слава Україні! Героям Слава! 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь