Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як наблизити послуги до населення

Дата: 06.03.2024 11:44
Кількість переглядів: 74

5 березня під головуванням виконуючої обов’язки селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової на нараді з керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів селищної ради предметно обговорили питання організації медичного обслуговування, благоустрою населених пунктів та забезпечення жителів громади якісними і своєчасними адміністративними і соціальними послугами.

Першочергово обговорили роботу медичних закладів громади. Наразі, як зазначили Олег Галушка та Тетяна Пашківська-Белеля, спостерігається спад рівня захворюваності населення на ГРВІ та зменшення захворюваності на пневмонію. Заклади працюють у плановому режимі.  Згідно з протоколами заклади первинного рівня повністю забезпечені медикаментами для невідкладної допомоги. У лікарні планового лікування пацієнти також забезпечуються медикаментами згідно з протоколом та належним харчуванням. Для покращення надання медичних послуг та наближення їх до населення громади фахівці лікарні планового лікування спільно із сімейними лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги започатковують спільні виїзні прийоми в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини за участі педіатра, ендокринолога, гінеколога, лікаря ультразвукової діагностики та лаборанта. Можливість отримати на місці консультацію і відповідне призначення лікаря, а також придбати необхідні ліки значно сприятиме покращенню медичного обслуговування мешканців нашої громади.

Одним із пріоритетних завдань сьогодні є збереження ментального здоров’я. На підсумковій колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зазначалося, що ментальне здоров’я така ж базова необхідність кожної людини, як і фізичне здоров’я. Тому для забезпечення психологічної допомоги медичні працівники і первинного і вторинного рівня пройшли або завершують фахову підготовку з отриманням відповідних сертифікатів.

Порушувалося питання кадрового забезпечення галузі охорони здоров’я у громаді. Зокрема для вирішення проблеми відповідні підрозділи селищної ради працюють над проєктом програми забезпечення фахівців житлом, що сприятиме залученню спеціалістів для роботи у закладах нашої громади.

З настанням весняного періоду актуальною є робота комунального підприємства «Оратівкомунсервіс» з благоустрою населених пунктів територіальної громади. Практично в усіх селах приступили до роботи працівники з благоустрою. Вони забезпечені належним інвентарем для роботи. Першочергово наводиться лад на кладовищах, біля пам’ятників, поблизу громадських будівель тощо. Андрій Сапіга зазначив, що у селах громади для ліквідації аварійних дерев, для обслуговування мережі вуличного освітлення використовується автовишка. Також спільно зі старостами активно ведеться робота щодо укладення із жителями сіл громади угод про надання послуг із вивезення твердих побутових відходів від домогосподарств, а саме сіл: Новоживотів, Осична, Оратівка, Рожична. На жаль, проблемою залишаються стихійні сміттєзвалища, що виникають практично у кожному населеному пункті.

Детально обговорили на нараді роботу у селах громади головних спеціалістів відділу з питань організації надання адміністративних послуг селищної ради. Зокрема, Лариса Патик зазначила, що ведеться постійний моніторинг надання адміністративних і соціальних послуг, зокрема і видача відповідних довідок за зверненнями громадян. Наразі відповідні структурні підрозділи селищної ради працюють у цьому напрямку, а саме розробляються інформаційні і технологічні картки на відповідні адміністративні послуги, оновлюється перелік послуг аби чітко визначити підстави і скоротити терміни отримання жителями громади відповідних послуг. Для оптимізації процесу відповідними повноваженням наділяються посадові особи селищної ради, наприклад складання акту обстеження матеріально-побутових умов.

За результатами наради відповідним виконавчим органам і посадовим особам надано протокольні доручення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь