Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили проблеми розвитку бджільництва у громаді

Дата: 28.02.2024 19:23
Кількість переглядів: 68

 

28 лютого у селищній раді відбулася зустріч з актуальних питань розвитку бджільництва із власниками пасік та керівниками сільгосппідприємств, які здійснюють виробничу діяльність на території громади. Наразі, на території Оратівської громади зареєстровано 96 пасік і 4879 бджолосімей.

З метою профілактики попередження випадків отруєння бджіл і підвищення рівня обізнаності щодо вимог законодавства у сфері бджільництва, за участю заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Сергія Сливки, головного спеціаліста відділу житлово-комунального розвитку, екології, архітектури та містобудування селищної ради Івана Босенка, головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вінницького районного управління Головного управління держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлії Колосенко, начальника  Оратівського відділу Вінницької районної державної лікарні ветеринарної медицини Галини Грабовської, поліцейських офіцерів громади обговорили питання застосування засобів захисту рослин, основні причини отруєння бджіл, алгоритм дій при встановленні факту отруєння бджіл та налагодження ефективної комунікації між власниками пасік і суб’єктами господарювання, які використовують засоби захисту рослин. 

Зокрема фахівці держпродслужби та ветеринарної медицини звернули увагу сільгоспвиробників на необхідності суворого дотримання інструкції при використанні засобів захисту рослин та обов’язковому інформуванні пасічників.

Із вимогами чинного законодавства щодо ведення бджільництва, зокрема утримання і обслуговування пасік, ознайомив учасників Іван Босенко.

Підсумовуючи зустріч Сергій Сливка акцентував увагу на обов’язковій державній реєстрації пасік і паспортизації бджолосімей. Це дозволить пасічникам користуватися правами і можливостями, наданими законодавством, а також захистити свої інтереси у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Зазначив, що з метою сприяння власникам пасік у встановленні фактів отруєння бджіл у селищній раді утворена відповідна постійно діюча комісія.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь