Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розстріляна весна

Дата: 24.02.2024 14:26
Кількість переглядів: 1142

 

24 лютого на площі селища Оратів біля Алеї Пам’яті і Слави відбувся мітинг-реквієм «Розстріляна мрія, розстріляна весна» за участю керівництва і працівників селищної ради, жителів громади, родин загиблих воїнів і тих,  хто сьогодні на фронті боронить рідну землю.

Саме 24 лютого 2022 року о 3:40 ранку Росія віроломно розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Близько  5:00 год ранку президентом рф було оголошено про так звану "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації та денацифікації України". Вже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України…

Світ знову зіткнувся з режимом, який назвали «рашизмом» для означення псевдоідеології, замішаної на поєднанні ідей фашизму й більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму і ксенофобії, що прикриваються «православ’ям» та «величчю російської культури».

Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. 730 днів ми, українці, тримаємо оборону й демонструємо волю перемогти ворога, чим доводимо спроможність протистояти російській військовій агресії. Ми об’єднали зусилля у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії України, масового волонтерського руху, а також на дипломатичному, інформаційному, культурному та інших фронтах.

Заклик до єдності у спільній боротьбі з ворогом прозвучав у зверненнях до присутніх  виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової та голови громадської організації «Спілка солдатських матерів Оратівшщини «Надія» Ольги Кисиленко.

Із глибокою скорботою вшанували квітами пам’ять 65 загиблих воїнів-земляків на Алеї Пам’яті і Слави біля встановлених світлин мужніх Героїв-захисників.

Небесне військо на жаль знову поповнилося воїнами з Оратівщини: Романенко Олександр Вікторович із с. Чагів, Шарандак Сергій Олегович із с. Балабанівка, Фастівець Олег Володимирович із с. Скоморошки, Миронюк Василь Михайлович із с. Осична, Лисак Юрій Дмитрович із с. Угарове,  Демко Михайло Васильович із с. Скала, Лемський Анатолій Леонідович із с. Фронтівка, Сосновський Сергій Валентинович із с. Мервин, Трушаков Володимир Анатолійович із с. Оратів.

Світла памʼять кожному, хто віддав своє життя за нашу свободу!
У глибокій скорботі усі присутні долучилися до поминальної молитви за загиблими від рук рашистських окупантів військовими і мирними громадянами.

Україна два роки веде справедливу оборонну війну проти росії, яка вчинила проти нас міжнародний злочин агресії. Два роки ворог шматує, калічить, безжально нищить нашу країну. Два нескінченних роки болю, горя, сліз і боротьби…

Але ми тримаємося і віримо – Україна переможе у цій боротьбі і буде вільною, мирною державою! Разом — до Перемоги!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь