Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2024 21:52
Кількість переглядів: 47

Цей день покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України. Це нагадування про високу ціну свободи й про цінності, за які й нині воює Україна.

Дух свободи, братерство, взаємопідтримка, почуття гідності та любов до України об’єднували людей у буремних подіях листопада 2013-го – лютого 2014 року. Громадяни різного віку, соціального та освітнього рівня, різного етнічного походження й конфесійної належності об’єдналися для захисту своїх прав, свободи та європейського курсу розвитку проти свавілля й несправедливості влади. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей.

10 років тому під час Революції Гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. 18-20 лютого на вулиці Інститутській переважно від куль снайперів, загинула майже сотня активістів Євромайдану. На шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення їх не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. Вшановуючи найвідданіших, найжертовніших Героїв Небесної Сотні, щільніше зімкнули ряди борці за правду, волю й долю, за гідність і єдність, за соборність і державність України.

20 лютого 2014 року рф здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію Криму, а далі - війну на Донбасі. Це був початок збройної агресії проти громадян України, які хотіли жити у вільній державі, бо є вільні духом.  І вже 10 важких років українці ведуть запеклу боротьбу  за свободу і незалежність своєї держави.  Пам'ять про жертовність, героїзм і патріотизм Героїв Небесної Сотні додає нам сил і впевненості в боротьбі з країною-агресором за право жити і бути господарями на рідній землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь