Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Придбання ліків стане доступнішим для сільських жителів

Дата: 15.02.2024 08:04
Кількість переглядів: 153

Це стає можливим завдяки новим формам роботи Оратівської селищної комунальної аптеки у тісній співпраці із Центром первинної медико-санітарної допомоги. Маючи фінансову підтримку із бюджету селищної територіальної громади, соціальна аптека  за доступними цінами реалізовує жителям громади лікарські препарати, встановлюючи мінімальні торговельні надбавки.

За зверненням жителів с. Новоживотів про відкриття у селі аптечного пункту, завідувачкою  соціальної аптеки Анною Нагорною  було започатковано реалізацію лікарських препаратів на виїзді у Новоживотівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Цю практику розширення території ослуговування соціальною аптекою за межами селища схвально сприйняли і жителі села, і депутати селищної ради.

На пленарному засіданні сесії селищної ради було доручено відповідальним особам вивчити можливість організації виїзної роботи соціальної аптеки в усіх селах нашої громади. Тож на робочій нараді, з питань забезпечення медичного обслуговування населення Оратівської громади, детально обговорили шляхи і можливості організації забезпечення ліками сільських жителів.

Впровадження роботи мобільного аптечного пункту на території громади потребує значних технічних кадрових і фінансових ресурсів, тобто спеціаль ний транспорт, відповідні спеціалісти і необхідний обсяг і асортимент лікарських препаратів та засобів. Це вимагає певного часу і відповідних організаційних заходів.

Наразі була підтримана пропозиція реалізації лікарських препаратів через амбулаторії та фельдшерські пункти у селах громади. Це наблизить медичні послуги до людей і призначені сімейними лікарями препарати пацієнт зможе придбати на місці, а за необхідності отримати необхідне лікування (крапельниця, ін’єкції тощо).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь