Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працює Консультативна служба

Дата: 07.02.2024 15:59
Кількість переглядів: 274

 

З 1 лютого в Оратівській громаді розпочала роботу Консультативна служба, що створена при комунальному закладі «Оратівський селищний центр соціальних служб», яку очолює Тетяна Прилуцька. Спеціалізова служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі створена з метою надання послуг консультування, інформування та екстреного втручання у випадки проявів домашнього насильства.

Очолює службу психологиня Альона Кокотюк, яка має досвід роботи шкільним психологом і практичним психологом у центрі соціальних служб. У службі надаватимуть необхідні послуги психолог та юрист. У перші дні роботи Консультативну службу відвідала перший заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталія Заболотна. Спільно з керівниками громади обговорили важливість створення такої служби, один із пріоритетів якої – соціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх сім’ей, надання фахової допомоги для відновлення комунікації у сім’ї.

У складний час повномасштабної війни кількість людей, які потребують психологічної допомоги, зростає, тому держава сприяє створенню відповідних служб. Для організації роботи Консультативної служби у нашій громаді, зокрема матеріально-технічного забезпечення, використано кошти державної субвенції, Фонду народонаселення ООН в Україні та селищного бюджету.

Консультативна  служба має посилити психологічний напрямок роботи через неформальне об’єднання психологів, у яких спільне завдання – надання психологічної допомоги людям, збереження ментального здоров’я. Таку допомогу також зможуть надавати лікарі центру первинної медико-санітарної допомоги, після відповідної підготовки.

Завідувачка Консультативної служби з досвіду роботи знає, що психологічної підтримки потребують у кожному селі нашої громади. За минулий рік по допомогу зверталося 78 жителів громади. Проте не всі мають змогу приїхати в Оратів. Для вирішення цієї проблеми актуальним є створення мобільної бригади, з можливістю отримати державну субвенцію на автомобіль. Перша заступниця начальника ОВА також звернула увагу на перспективу створення центрів ментального здоров’я та ветеранського простору.

Наталія Заболотна відзначила результативну і плідну співпрацю  керівництва громади та директора центру соціальних служб у налагодженні роботи консультативної служби.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь