Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили актуальні питання діяльності громади

Дата: 07.02.2024 10:40
Кількість переглядів: 303

6 лютого виконуюча обов’язки Оратівського селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова і заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Сергій Сливка на нараді з керівниками комунальних підприємств, структурних підрозділів селищної ради, старостами обговорили поточні питання життєдіяльності громади.

Особливу увагу представниця 7 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віта Святецька приділила забезпеченню спільної з представниками селищної ради роботи у старостинських округах з оповіщення військовозобов’язаних жителів громади з метою уточнення облікових даних. Зауважила на важливості проведення інформаційної роботи серед населення щодо мобілізації. Нагадала, що молодим людям, які не проходили військову службу і досягли 27 років, необхідно звернутися до ТЦК і СП для отримання військово-облікових документів.

На фоні загальної ситуації щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції директор Оратівського ЦПМСД Олег Галушка проінформував, що спостерігається деякий спад. За минулий тиждень зареєстровано 75 звернень до сімейних лікарів, 33 з яких - діти. На стаціонарному лікуванні за інформацією директора Оратівської лікарні планового лікування Тетяни Пашківської-Белелі перебуває 60 пацієнтів, 10 з яких з пневмонією.

Враховуючи рівень захворюваності начальник відділу освіти, молоді та спорту Федір Барановський зазначив, що на карантині до 12 лютого перебувають 4 ліцеї, 3 дитячі садочки, а до 19 лютого – Осичнянський ЗДО і дошкільне відділення Кожанської філії Чагівського ліцею. Разом з тим, в інших освітніх закладах навчально-виховний процес триває. Забезпечується опалення приміщень, харчування дітей, підвезення учнів і вчителів згідно з графіком. Також наша громада представлена у зональних спортивних змаганнях чемпіонату Вінницької області, у шкільному етапі змагань Всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч».  Триває 3-ій етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Наразі проходить атестація педагогічних працівників. Також відділ аналізує ситуацію і напрацьовує пропозиції щодо оптимізації закладів дошкільної і загальної середньої освіти із збереженням якості освітніх послуг у громаді.

Директор КП «Оратівкомунсервіс» повідомив, що спільно із старостами продовжується робота щодо підбору працівників з благоустрою для роботи у населених пунктах громади. Працевлаштовано 9 осіб, проте проблема кадрового забезпечення досі не вирішена у деяких населених пунктах.  

Також на нараді порушили проблему збору і вивезення чи утилізації сміття. Чинне законодавство не передбачає облаштування сміттєзвалищ. Як альтернатива мають бути облаштовані майданчики для збору і сортування сміття, а потім відповідно його переробка чи утилізація. У цьому напрямку необхідно працювати.

Щодо фінансового забезпечення життєдіяльності громади начальник управління фінансів селищної ради Валентина Голдун повідомила, що план надходжень до бюджету у січні поточного року виконано на 106 відсотків. Відповідно фінансування за основними напрямками бюджету громади здійснюється згідно з планом.

Начальник відділу з питань організації надання адміністративних послуг Лариса Патик повідомила про роботу відділу, акцетувавши увагу на роботі головних спеціалістів у селах. Найбільше звернень громадян зареєстровано у селах Скоморошки, Новоживотів, Кожанка, Якимівка. Вирішується проблема забезпечення кадрами у с. Заруддя. Наразі жителі сіл Гоноратка, Заруддя і Прибережне для отримання адміністративних і соціальних послуг звертаються до центру надання адміністративних послуг. З початку року надано 289 послуг.

Заступник селищного голови Сергій Сливка проінформував про напрацювання проєкту мобільної соціальної аптеки, що дозволить покращити забезпечення  ліками і медичними засобами сільського населення громади.  

Начальнику відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності Миколі Янковому доручено спільно з іншими підрозділами проаналізувати і внести пропозиції щодо участі громади в обласному конкурсі «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ». Спрямування конкурсу - всебічна підтримка Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань, облаштування укриттів, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з військовою агресією, забезпечення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я для відновлення і реабілітації військовослужбовців та цивільних громадян, які постраждали внаслідок бойових дій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь