Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На сесії селищної ради

Дата: 05.02.2024 13:47
Кількість переглядів: 407

1 лютого на черговій 56 сесії селищної ради розглянуто 49 питань з різних напрямків життєдіяльності Оратівської громади.

Першочергово депутати заслухали та обговорили звіт директора Тетяни Пашківської-Белелі про роботу очолюваного комунального некомерційного підприємства «Оратівська лікарня планового лікування». Згідно з укладеними договорами фінансування лікарні здійснювалося Національною службою здоров’я України за надані послуги за восьмома лікарськими пакетами. Зокрема медичні послуги надавалися поліклінічним, приймальним, терапевтичним, хірургічним і паліативним відділеннями. Запроваджено цілодобову роботу клінічно-діагностичної лабораторії. На поточний рік лікарнею планового лікування також подано документи на 8 пакетів послуг. Наразі три пакети уже затверджено  НСЗУ, а інші – на розгляді. Медичні послуги надаються лікарнею у повному обсязі. На сьогодні працює 20 лікарів, 48 медичних сестер, 14 молодших медичних сестер. Обговорили вимоги і можливості подальшого функціонування лікарні планового лікування як загальної лікарні. Зокрема, відкриття нових відділень, збільшення ліжко-місць, кадрового забезпечення, розширення переліку послуг, облаштування укриття тощо. Не залишилися поза увагою депутатів питання забезпечення медикаментами і харчування пацієнтів, організація роботи реєстратури і ліфту у лікарні, належна організація оплати праці тощо.

Розглянули депутати також звіт начальника відділу земельних ресурсів селищної ради Ольги Чумак про стан виконання повноважень у галузі земельних відносин. Звернули увагу на необхідність забезпечення суворого контролю виконання рішень селищної ради та договорів оренди землі для поліпшення ефективності використання земельних ресурсів територіальної громади та збільшення надходжень орендної плати до селищного бюджету. забруднення річок та розорювання прибережної смуги тощо. Народні обранці порушили питання щодо виділення не за призначенням земельних ділянок, зарезервованих на території громади для військовослужбовців.   

На забезпечення ефективного регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі спрямована затверджена депутатами Програма розвитку земельних відносин селищної ради.

Заслухавши і обговоривши інформацію начальника управління фінансів селищної ради Валентини Голдун депутати затвердили звіт про виконання бюджету Оратівської селищної територіальної громади за 2023 рік.

Також рішенням сесії було пропорційно розподілено 137 тис грн фонду депутатів селищної ради по 5 тис грн на депутата, які за зверненнями будуть спрямовані депутатами на виплату допомоги жителям громади. Депутати визначилися, що у ході виконання бюджету громади необхідно збільшити обсяг фонду депутатів селищної ради у зв’язку з актуальними потребами жителів.

На ефективне забезпечення потреб мешканців спрямовані і наступні рішення. Зокрема, депутати уповноважили головних спеціалістів відділу з питань організації надання адміністративних послуг здійснювати визначені нотаріальні дії у відповідних населених пунктах старостинських округів. Затвердили структуру та штатну чисельність комунального підприємства «Оратівкомунсервіс», передбачивши у штаті працівників, які на місцях будуть забезпечувати благоустрій і утримання територій населених пунктів. Також у структурі враховано передачу Оратівкомунсервісу функцій з водопостачання та водовідведення у громаді для якісного обслуговування населення.

Статут Балабанівського закладу дошкільної  освіти «Теремок» селищної ради у новій редакції, у зв’язку із зміною поштової адреси, трудовий контракт із завідувачем комунальної установи «Оратівський трудовий архів» Лілією Лиманчук.

У другій частині пленарного засідання сесії депутати розглянули 32 питання, що стосувались земельних відносин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь