Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергова сесія селищної ради

Дата: 19.12.2023 08:13
Кількість переглядів: 362

15 грудня цього року відбулося пленарне засідання 53 чергової сесії селищної ради 8 скликання за участі 21 депутата. За пропозицією виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової присутні хвилиною мовчання вшанували загиблого військовослужбовця Шарандака Сергія Олеговича з Балабанівки, який повернувся у рідну громаду «На щиті».

Головуюча на пленарному засіданні мала нагоду вручити Почесну грамоту Вінницької обласної ради депутату селищної ради Надії Мельничук за активну депутатську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Відповідно до затвердженого порядку денного засідання депутати внесли зміни до Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в  Оратівській селищній територіальній громаді на 2022-2025 роки, збільшивши прогнозований обсяг її фінансування на 2024 рік на 500 грн. для забезпечення підтримки військової частини Збройних Сил України. Також згідно з Цільовою програмою підтримки Збройних Сил України підрозділів: територіальної оборони, Національної гвардії України, Національної поліції України, Прикордонних військ України, Державної Служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України  на період правового режиму воєнного стану в Україні передбачили фінансування у обсязі 800 тис грн. для зміцнення матеріально-технічної бази військової частини, придбання FPV-дронів і ретрансляторів відеосигналу.  

Погодили депутати і передачу з місцевого бюджету до державного бюджету субвенції у сумі 600 тис. грн на придбання службового автотранспорту для поліцейських нашої громади відповідно до Комплексної оборонно-правоохоронної програми  Оратівської селищної територіальної громади.

З метою забезпечення повного і ефективного використання бюджетних коштів до завершення фінансового року та здійснення усіх необхідних галузевих видатків  депутати внесли відповідні зміни бюджету селищної територіальної громади на 2023 рік.

Для забезпечення виконання функцій головних спеціалістів у селах громади народні обранці відповідним рішення внесли зміни у Положення про відділ з питань організації надання адміністративних послуг щодо врегулювання використання печаток у межах визначених законом повноважень.  

Згідно з порядком денним депутати ухвалили більше двадцяти рішень, що стосувалася земельних питань. Зокрема, питання поновлення чи розірвання договорів оренди, передачі землі в оренду тощо. Також було затверджено проєкти землеустрою щодо встановлення меж територій природно-заповідного фонду місцевого значення: гідрологічного заказника «Синарна» та ботанічної памятки природи «Вербівський парк».

Враховуючи звернення сільгоспвиробників громади, рекомендації постійної комісії селищної ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони історичних пам’яток та благоустрою було прийнято рішення звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Міністра аграрної політики та продовольства України щодо недопущення підняття ліміту допустимого обсягу землі у власність одній особі на період дії воєнного стану.

Усі питання, внесені на пленарне засідання, попередньо детально вивчалися і обговорювалися депутатами у профільних постійних комісіях селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь