Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року підтвердив волевиявлення українського народу щодо незалежності України

Дата: 01.12.2023 14:43
Кількість переглядів: 209

 

Результати референдуму відобразили глибинне прагнення українського народу мати власну незалежну державу. 21 мільйон 804 тисячі 71 громадянин України своїми голосами «Так» підтримали Акт проголошення незалежності України, ухвалений 24 серпня 1991 року народними депутатами України першого скликання. А це означало, що 90,3 % громадянина України сказали: «Так, ми підтверджуємо Акт проголошення Незалежності», що й поставило останню крапку в утвердженні новітньої української державності. Не було жодного регіону, жодного населеного пункту, де ідея незалежності України не знайшла б підтримки більшості громадян. Зокрема, в Криму за незалежність проголосували 54,19 відсотка громадян, у Севастополі – 57,07 відсотка, у Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях волю до власної держави виявили понад 80 відсотків громадян. В Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій областях «за» проголосували більш як 95 відсотків громадян.

Та росія не змирилася з нашим вибором і 20 лютого 2014 року розпочала збройну агресію в східних областях. Фактично, це наша війна за державну незалежність, відкладена на 23 роки з 1 грудня 1991 року. Та бути по-іншому навряд чи могло. Російська імперія ніколи не відпускала поневолені нею народи без крові, тим паче української.

Тож не дивно, що сьогодні московський агресор хоче знищити не тільки державну незалежність України, а й українську націю, мову, культуру, духовність; стерти історичну пам’ять українського народу про багатовікову боротьбу за незалежність.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь