Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заряджені Гідністю і жагою Свободи

Дата: 21.11.2023 08:21
Кількість переглядів: 62

21 листопада відзначається День Гідності та Свободи, встановлений  указом Президента України з метою віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, змінивши хід історії України. Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей для українського суспільства. Цінностей, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

10 років тому, 21 листопада 2013 року ми продемонстрували Європі та всьому демократичному світові, що бачимо наше майбутнє в Європейському Союзі і за це майбутнє ми готові боротися.

Революція Гідності об’єднала мільйони людей, які усвідомили, що наша національна ідея – ідея Гідності та Свободи. Ідея, здатна об’єднати націю, мобілізувати на боротьбу та надихнути на перемогу – заради сьогодення та заради майбутнього. У вирі борні, з багатоголосся поглядів і цінностей, Майдан створив спільний для всіх українців ідеал майбутньої України. Цей ідеал був сформульований двома ємкими словами: Гідність і Свобода.

Після перемоги Майдану, перемоги Гідності та Свободи, рф вирішила відібрати перемогу у громадян України та розпочала неоголошену війну. Від її результатів залежить не лище наше майбутнє, а майбутнє Об'єднаної Європи та усього світу. Тому навколо України об’єдналися усі цивілізовані держав, допомагаючи медикаментами, технікою, оснащенням, зброєю. Але зброя – лише інструмент, який набуває сили у руках людини. Раб, якого змушують брати участь у загарбницькій війні, заряджає свою зброю страхом і ненавистю. Вільна людина, яка захищає свою землю, – Гідністю та жагою Свободи.

Українські герої – гідні та вільні. У перші місяці війни у 2014 році громадяни України відправилися на схід боронити свою землю. Десятки і сотні тисяч майданівців і сьогодні воюють у лавах Збройних Сил України та Сил Оборони, евакуюють поранених з поля бою, волонтерять, підтримують армію. Тисячі тих, хто під час Революції Гідності був ще дитиною та не розумів значущості тих подій, сьогодні, натхненні Гідністю та жагою Свободи учасників Майдану, захищають Україну від московської навали.

Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Усім, хто зі щитом і хто на щиті. Усім, для кого найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода.

 Гідність і Свобода – перемагають завойовників і диктаторів. Гідність і Свобода – найважливіші інвестиції у майбутнє України. Гідність і Свобода – це те, за що ми боремося і що дає нам силу. Те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу. Адже наша зброя, як і ми, заряджені нашою Гідністю і жагою Свободи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь