Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконавчий комітет розглянув селищні програми в інтересах громади

Дата: 20.11.2023 13:30
Кількість переглядів: 93

17 листопада 2023 року під головуванням виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової відбулося засідання виконавчого комітету.

Згідно із затвердженим порядком денним члени виконавчого комітету розглянули та схвалили ряд проєктів селищних програм. Враховуючи необхідність розв’язання у військовий час найважливіших проблем у сфері соціального захисту наших захисників, першочергово схвалили проєкт програми щодо підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та сімей загиблих чи зниклих безвісти на 2024-2026 роки. Програма передбачає допомогу пораненим, родинам воїнів, і зниклих безвісти, щорічні виплати дітям загиблих захисників. На виконання діючої у 2023 році програми щодо підтримки родин воїнів, які загинули у війні рф проти України, було прийнято рішення про виплату матеріальної допомоги родині загиблого воїна із с. Чернявка.

Для забезпечення надання якісної медичної допомоги населенню громади учасники засідання погодили проєкт програми «Майбутнє Оратівщини у збереженні здоровя громадян» на 2024 рік.

Схвальне рішення прийняли щодо проєкту програми розробки містобудівної документації на 2024-2025 роки, програми розвитку системи водопостачання та водовідведення населених пунктів громади на 2024-2025 роки, програми відшкодування надавачам послуг із водопостачання і водовідведення різниці між встановленими та економічно обґрунтованими  тарифами на 2024 рік. Згідно з рішенням виконавчого комітету погоджені проєкти програм будуть внесені на розгляд сесії селищної ради.

Також внесено зміни до попереднього рішення виконкому щодо тарифів на централізоване водопостачання, зокрема, продовжено дію зниженого тарифу для населення.

Для покращення благоустрою населених пунктів рішенням виконавчого комітету надано дозвіл на видалення аварійно небезпечних дерев у селах Новоживотів, Бугаївка і Чернявка. Також затверджено проєктно-кошторисні документації з капітального ремонту відрізків дороги у селах Кошлани, Оратів, Березівка, смт Оратів. Проте, ремонт заплановано провести лише на критичних ділянках: до кладовища у с. Березівка та селищі Оратів, на шляху руху шкільного автобуса у с. Кошлани та вулиці загиблого Героя с. Оратів.  

Відповідно до порядку денного на засіданні розглянуто питання щодо закріплення території обслуговування закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

З метою забезпечення державних гарантій та прав дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, взято на квартирний облік двоє дітей.

Також на засіданні розглядалися питання за поданими заявами громадян про присвоєння чи зміну поштових адрес. Загалом на засіданні розглянуто 26 питань та з кожного прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь