Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами

Дата: 20.11.2023 11:28
Кількість переглядів: 30

Нещодавно відбулась знакова подія – Стамбульська конвенція, яка впродовж кількох років була на порядку денному активісток/-тів гендерного руху, нарешті ратифікована Україною. Такий крок нашої держави у напрямку євроінтеграції означає, зокрема, й рішучість, яку цього разу ми не втратили через вже звичні маніпуляції з «гендерним питанням».  

Вже традиційним стало проведення щоосені акцій з протидії гендерно зумовленому насильству. На цьому тлі така ганебна практика ведення війни, як показове гендерно зумовлене насильство, що чинить антиєвропейськи налаштована країна-агресорка – російська федерація – по відношенню до наших українок і українців, здається, стала додатковим аргументом на користь необхідності боротися з цим злом всіма можливими способами, зокрема, й через ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

Для українських громад це означає появу додаткових можливостей для протистояння проблемі гендерно зумовленого насильства. Адже ця Конвенція визнається золотим стандартом практик по боротьбі з насильством. Попереду, звичайно, кропітка робота з напрацювання дієвих механізмів захисту постраждалих, створення системи реагування на випадки насильства, а також формування культури поваги до прав людини. Але Стамбульська конвенція виявилась як ніколи на часі в Україні і, безсумнівно, має стати додатковим захистом і для жінок, і для чоловіків у ці буремні часи.

Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь