Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посмертна нагорода Герою

Дата: 19.10.2023 20:27
Кількість переглядів: 182

 

За виявлену мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Горбатюка Ярослава Сергійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

18 жовтня у селі Угарове офіцер 7 відділу Вінницького РТЦК та СП Денис Вихристюк, перший заступник Оратівського селищного голови Ігор Барський і староста Угарівського старостинського округу Сергій Пазич вручили Державну нагороду мамі Валентині Федорівні, як безсмертну пам’ять про сина. Доземний уклін матері за Героя, який навічно залишився 36-річним у Небесному строю.

Наш земляк із 2014 року став учасником АТО/ООС та 2,5 роки воював на сході України з російським агресором. Відповідальний, надзвичайно працелюбний, чесний, добрий, справедливий і мужній Ярослав Сергійович у перший день повномасштабного втогнення  рф пішов захищати від ненависного ворога нашу Україну, кожного з нас. Воював у складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув 24 травня 2022 року на Донеччині, виконуючи чергове бойове завдання. Загибель Ярослава – це важка втрата для побратимів і рідних, велика втрата для України, бо саме такі хлопці гідні бачити Перемогу. Натомість, вони віддають за неї своє життя.

Родина Героя вражає надзвичайним патріотизмом. Сьогодні продовжує захищати Україну старший брат Ярослава Володимир. Також у сестри Світлани син Тарас та зять Вадим зі своїми братом і батьком стоять на захисті нашої держави. Мама загиблого воїна Ярослава Горбатюка Валентина Федорівна та сестра Світлана передали на допомогу армії 1 млн грн. Зокрема, для військової частини Володимира було придбано тепловізор. Також, побратими Ярослава за передані родиною кошти придбали на фронт 4 дрони та 6 тепловізорів. Дрони передані у підрозділ, де служив Ярослав, а тепловізори попрямували у 58-му окрему мотопіхотну бригаду імені гетьмана Івана Виговського та 12-й Окремий Стрілецький Батальйон.

Із болем і гіркотою бійці, які знали Ярослава, наголошують, що ціна, сплачена за цю допомогу – це не просто кошти, це – життя! Ми уклінно вдячні родині Ярослава Горбатюка за допомогу і збережені життя наших воїнів. Кожен із нас щоденно має пам’ятати про Ярослава, усіх полеглих захисників і захисниць.

Вічна пам’ять і слава нашому земляку Ярославу Горбатюку.

Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь