Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Позачергова 48 сесія Оратівської селищної ради

Дата: 16.10.2023 16:31
Кількість переглядів: 534

16 жовтня під головуванням виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової відбулося пленарне засідання позачергової 48 сесії Оратівської селищної ради 8 скликання.  Нагальність скликання позачергової сесії викликана необхідністю долучення селищної територіальної громади до державних заходів щодо відсічі збройної агресії рф проти України та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Тому першочергово депутатами було затверджено Цільову програму підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, Національної гвардії України, національної поліції України, Прикордонних військ України, Державної Служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України на період правового режиму воєнного стану в України для фінансування заходів щодо матеріально-технічного забезпечення підрозділів сил безпеки та оборони. Також на виконання програми затвердили положення щодо перерахування коштів з місцевого бюджету до державного відповідно до Бюджетного Кодексу України. Враховуючи актуальність і необхідність прийняття програми з метою цільового перерахування коштів у військові частини, депутати одноголосно прийняли рішення.

З метою запобігання поширенню захворюваності на сказ на сесії було затверджено Програму основних заходів профілактики та боротьби зі сказом на території Оратівської селищної ради на період 2023-2025 років. На виконання заходів програми заплановано по 35 тис. грн. щорічно.

Депутати після обговорення ухвалили зміни до Комплексної програми всебічної соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих), поранених військовослужбовців, які зареєстровані на території Оратівської селищної територіальної громади на 2023-2024 роки, аби охопити турботою усіх, хто мав чи має поранення. Також  внесли зміни  до програми «Майбутнє Оратівщини в збереженні здоров’я громадян» на 2023 рік щодо заходів на забезпечення опалення Оратівської КНП «Оратівська лікарня планового лікування».

З метою виконання відповідної програми для відновлення та зміцнення матеріально-технічної бази військової частини, що базується у Вінниці, прийнято рішення про передачу субвенції в сумі 500 тис грн з бюджету Оратівської селищної територіальної громади держаному бюджету.

Заслухавши інформацію начальника управління фінансів селищної ради Валентини Голдун про стан виконання селищного бюджету 2023 року та підтримавши пропозиції профільної постійної комісії селищної ради, депутати ухвалили зміни до селищного бюджету поточного року з метою забезпечення освітньої, соціальної, культурної, інформаційної діяльності у громаді. Останнім питанням порядку денного депутати розглянули та затвердили технічну документацію із землеустрою за заявою жителя громади.

Всі питання порядку денного попередньо розглядалися у постійних депутатських комісіях за участю відповідних виконавчих органів селищної ради, тому пленарне засідання пройшло конструктивно.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь