Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча нарада з керівниками

Дата: 11.10.2023 15:45
Кількість переглядів: 533

 

10 жовтня проведено робочу нараду з керівниками структурних підрозділів, відділів, управлінь та комунальних підприємств і організацій Оратівської селищної ради. Розпочалася нарада загальнонаціональною хвилиною мовчання. З великим сумом також вшанували  пам’ять наших земляків, які повертаються додому На щиті – Цибу Петра Юрійовича із с. Човновиця і Підлипного Максима Дмитровича із с. Чернявка.

У ході наради обговорили актуальні питання усіх сфер діяльності громади. Зокрема, начальник відділу освіти, молоді та спорту Федір Барановський повідомив, що за рахунок виділених на попередній сесії селищної ради коштів проводяться ремонтні роботи укриттів у дитячому садочку смт Оратів, у Новоживотівському і Якимівському ліцеях. Забезпечується підготовка до атестації педагогічних працівників згідно з новим порядком. На виконання рішень селищної ради розпочато процес оформлення документів на земельні ділянки, де розташовані освітні заклади. Також Федір Барановський звернув увагу на проблеми щодо функціонування малокомплектних дошкільних закладів,  де 5-6 працівників з відвідуваністю 4-6 діток. На утримання такого закладу необхідно близько 1 млн грн. на рік. Вивчається доцільність роботи таких дитсадочків у Мервині і Медівці у зимовий період.

Директор КП «Оратівкомунсервіс» Андрій Сапіга повідомив про завершення тендерної процедури на закупівлю автовишки вартістю 899 тис. грн., кошти на яку були передбачені у бюджеті громади. Також проінформував, що з 01 жовтня завершився період роботи сезонних працівників з благоустрою у старостинських округах. Натомість, у форматі нових старостинських округів вивчається можливість утримання з 1 січня наступного року постійних працівників з благоустрою для виконання відповідних робіт протягом року.

Про роботу медичної галузі проінформував директор КНП «Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олег Галушка. Зокрема, в рамках підготовки до опалювального сезону всі заклади забезпечені паливом, завершено ремонт теплотраси у Центрі, в амбулаторіях сімейної медицини встановлено генератори для забезпечення роботи у разі відключення енергопостачання. Вкотре Олег Галушка звернув увагу на важливість вакцинації проти кору, якою охоплено уже 86 відсотків дітей громади. Також проінформував, що 24 жовтня у приміщенні Оратівського центру сімейної медицини працюватиме бригада Вінницького обласного центру переливання крові по забору донорської крові, до чого можуть долучатися усі бажаючі.

Директор КНП «Оратівська лікарня планового лікування» Тетяна Пашківська-Белеля повідомила про стан роботи з ремонту котельні і встановлення котлів. Зазначила, що лікарня працює у звичному режимі, надаються послуги населенню.

Начальник відділу культури і туризму Ася Возна акцентувала увагу на тому, що  працівники культури долучаються до роботи, спрямованої на патріотичне виховання підростаючого покоління. Повідомила про зустріч учнів Оратівського ліцею із захисником-оратівчанином, для якого придбано та відремонтовано автомобіль «Нива». До збору коштів долучалися ліцеїсти, вихованці дитячої музичної школи, Центр культури і дозвілля.

Продовжуючи тему, перший заступник селищного голови Ігор Барський звернув увагу на започатковані Оратівським ліцеєм уроки патріотизму на Алеї пам’яті, наголосив, що започатковану традицію мають підтримати навчальні заклади громади. Також директор Оратівського краєзнавчого музею Ольга Василенко запропонувала співпрацю у цьому напрямку, адже у краєзнавчому музеї є чимало експонатів, що були б цікаві у плані ознайомлення дітей із нашою сучасною історією.

Про волонтерську роботу будинку дитячої творчості розповіла директор закладу Ірина Гончарук. Працівники і вихованці нині активно долучилися до виготовлення  окопних свічок, конче необхідних для наших захисників на фронті.

Начальник відділу соціального забезпечення та охорони здоров’я Анастасія Житник повідомила, що зараз активно йде процес оформлення субсидій. Ведеться робота і з внутрішньо переміщеними особами, чисельність яких на сьогодні 582 особи, з них 173 дітей. Також на виконання Комплексної програми всебічної соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих), поранених військовослужбовців, які зареєстровані на території Оратівської селищної територіальної громади на 2023-2024 роки виплачено допомогу на лікування 9 пораненим, на розгляді ще 3 звернення.

Про проблемні ділянки доріг, що потребують невідкладного ремонту, повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства Михайло Олофінський. Першочергово звернули увагу на ділянки, де пролягають маршрути шкільних автобусів. Також є звернення щодо ремонту доріг у селах Кошлани, Оратів, Скибин. Про фінансові можливості бюджету громади проінформувала начальник управління фінансів Валентина Голдун.

Начальник центру надання адміністративних послуг Лариса Патик повідомила, що тривають підготовчі роботи з впровадження надання послуг паспорного столу. Зараз на етапі проходження експертизи системи захисту інформації з обмеженим доступом.  

На завершення наради перший заступник селищного голови Ігор Барський наголосив на суворому дотриманні виконавської і трудової дисципліни в селищній раді та її виконавчих органах.

За результатами наради надано доручення відповідальним структурним підрозділам і посадовим особам.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь