Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочався процес формування бюджету селищної ради

Дата: 09.10.2023 16:14
Кількість переглядів: 285

 

Відбулася робоча нарада управління фінансів Оратівської селищної ради з головними розпорядниками коштів щодо формування проєкту бюджету селищної ради на 2024 рік, що наразі в умовах воєнного часу є непростим процесом. Адже виклики сьогодення вимагають від усіх учасників бюджетного процесу надзвичайно зваженого і продуманого підходу до визначення напрямів витрачання бюджетного ресурсу.

У підготовці складання проєкту місцевого бюджету на наступний рік учасники наради обговорили основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України, які враховують дію правового режиму воєнного часу, та із застосуванням чинних норм податкового законодавства.

Проєкт місцевого бюджету складається на основі рекомендацій Міністерства фінансів України, згідно статті 75 Бюджетного кодексу України. Тому при прогнозуванні дохідної частини селищного бюджету на наступний рік враховуються очікувані макропоказники Мінекономіки на 2023 рік та прогнозні показники на 2024 рік, зокрема, індекс споживчих цін – 110,8 відсотка, індекс цін виробників промислової продукції – 112,5 відсотка, середньомісячна зарплата працівників - 21 852 грн, скоригована на індекс споживчих цін у процентному відношенні до попереднього року – 106 відсотків. Також, враховуючи фактичне виконання дохідної частини бюджету, застосовується  норматив зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів, відповідно  до Бюджетного кодексу України, без урахування податку на доходи фізичних осіб від грошового забезпечення військовослужбовців. З метою посилення обороноздатності держави для відсічі збройної агресії рф та першочергового фінансування сектору безпеки та оборони, податок на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, одержаних військовослужбовцями та поліцейськими, у 2024 році зараховуватиметься до державного бюджету. Прогнозні показники доходів місцевих бюджетів на 2024 рік порівняно з планом зі змінами на 2023 рік зменшуються на 7,3 відсотки.

Формування видаткової частини проєкту місцевого бюджету на 2024 рік передбачає врахування потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлення мінімальної заробітної плати: з 1 січня 2024 року у розмірі 7 100 грн, з 1 квітня – 8 тис. грн та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки: з 1 січня 2024 року в розмірі 3 195 грн, з 1 квітня – 3 600 грн. Також для проведення розрахунків за комунальні послуги та електроносії, які споживають бюджетні установи, пропонується у 2024 році  збільшити на коефіцієнт 1,125.

Формування проєкту бюджету на наступний рік здійснюється на основі програми економічного і соціального розвитку громади та з урахуванням прогнозу на наступні періоди. Тому на нараді звернули увагу розпорядників коштів на необхідність переглянути діючі галузеві програми. У разі необхідності підготувати пропозиції щодо розробки нових програм, або внесення змін до діючих.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь