Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Законом України №3219 частково знято обмеження на проведення документальних перевірок

Дата: 09.10.2023 08:56
Кількість переглядів: 70

Законом України №3219 частково знято обмеження на проведення документальних перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ частково знято обмеження на проведення контролюючими органами документальних перевірок.  Зазначене стосується документальних позапланових перевірок, які проводяться на звернення платника податків та/або з підстав, визначених підпунктами 78.1.1 (у частині документальних позапланових перевірок платників щодо яких отримано інформацію, що свідчить про порушення податкового законодавства з питань оподаткування доходів, отриманих нерезидентами із джерелом походження з України, та/або з  питань оподаткування нерезидентів, які здійснюють діяльність через відокремлені підрозділи, платників, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги), 78.1.2 (в частині контролю за трансфертним ціноутворенням), 78.1.5, 78.1.7, 78.1.8, 78.1.9, 78.1.12, 78.1.14 - 78.1.16, 78.1.21 та 78.1.22 пункту 78.1 статті 78 ПКУ, та/або документальних позапланових перевірок платників, щодо яких отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.  

Працюють телефонні «гарячі» лінії щодо застосування РРО/ПРРО

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що для зручності платників було організовано роботу телефонних «гарячих» ліній. Відтак, всі, хто потребує роз’яснення норм податкового законодавства, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО, мають змогу отримати інформацію безпосередньо від фахівців податкової служби. Звертаємо увагу, що телефонні «гарячі» лінії з питань застосування РРО/ППРО працюють у робочі дні. За номером телефонів (0432)592354, (097)9055285, платники можуть з’ясувати всі питання пов’язані з реєстрацією РРО/ПРРО. Питання щодо порядку застосування РРО/ПРРО та проведення фактичних перевірок, слід з’ясовувати за номерами  (0432)592342, (068)6263471.

Про відповідальність за продаж без чека

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що нормами Закону України №3219 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО. Про те, які штрафи та відповідальність чекають на бізнес за невикористання РРО/ПРРО та за порушення порядку їх використання, суб’єктам господарювання області розповідають податківці при кожній нагоді. Сподіваємося, що платники Вінниччини продемонструють високий рівень податкової культури тож жоден із суб’єктів господарювання не буде притягнутий до відповідальності за порушення норм податкового законодавства. Нагадуємо, що кожна гривня сплачених податків формує міць нашої Держави.  

Для обліку розрахункових операцій підприємці можуть обрати безкоштовний  програмний РРО від ДПС

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що представники бізнесу мають право використовувати у діяльності будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Зокрема, безкоштовний програмний РРО від ДПС який повністю відповідає потребам платників податків для обліку розрахункових операцій. Звертаємо увагу, що апаратний РРО та програмний РРО є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги. Слід пам’ятати, що з 1 жовтня 2023 року, у разі встановлення контролюючими органами фактів не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до порушників будуть застосовуватись фінансові санкції. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь