Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася сесія

Дата: 06.10.2023 08:31
Кількість переглядів: 124

4 жовтня відбулося пленарне засідання чергової 47 сесії селищної ради 8 скликання під головуванням виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової за участі 24 депутатів. На засіданні були запрошені перший заступник селищного голови, керуюча справами виконавчого комітету селищної ради, керівники комунальних підприємстві організацій селищної ради, начальники відділів та управлінь селищної ради, ЗМІ.

Згідно із затвердженим порядком денним, першим питанням розглянули та затвердили  Комплексну програму співпраці Оратівської селищної  ради, її  виконавчих  органів та Головного управління  Державної податкової служби у Вінницькій області (Оратівської  ДПІ) з питань забезпечення контролю  за дотриманням зобов'язань щодо платежів  юридичних осіб, фізичних осіб підприємців,  фізичних осіб до бюджету Оратівської селищної територіальної громади на 2023-2027 роки.

Заслухавши і обговоривши інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства Михайла Олофінського про необхідність встановлення водонапірної башти для подачі води на час відключень електроенергії, орієнтовною вартістю 600 тис. грн, а також придбання автовишки вартістю 900 тис. грн, депутати внесли відповідні зміни до програми благоустрою і програми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства.. Також несено зміни до програми організації харчування в закладах освіти на 2022-2025 рр., з метою охоплення безкоштовним харчуванням дітей мобілізованих військовослужбовців.

З метою впровадження у селищній раді електронного урядування, було затверджено  Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування в Оратівській селищній територіальній громаді та Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій в Оратівській селищній раді. Внесено ряд змін до рішень попередніх сесій. Зокрема, сесійним рішенням внесено зміни до бюджету селищної ради на 2023 рік, відповідно до  інформації начальника управління фінансами Валентини Голдун та висновків  постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. Також прийнято рішення про передачу міжбюджетних трансфертів, а саме 26 тис. грн до обласного бюджету на співфінансування придбання шкільного автобуса та 200 тис. грн на співфінансування обласної програми «Власний дім».

Депутати затвердили структуру  і штатну чисельність дитячої музичної школи  і КНП «Оратівська лікарня планового лікування». Ухвалили також рішення про  старостинські округи. Перший заступник селищного голови Ігор Барський та начальник відділу управління персоналом та правового забезпечення Петро Друзь проінформували про результати діяльності робочої групи, що стали основою проєкту рішення. Зокрема, депутати одностайно підтримали утворення шести старостинських округів. Передбачається робота головних спеціалістів для забезпечення якісними послугами населення: адміністративними, соціальними, нотаріальними тощо.

Розглядалися питання про продовження дії контракту з директором Оратівської дитячо-юнацької спортивної школи Прилуцьким І.І. та внесення змін до контракту із завідувачем комунальної установи «Оратівський трудовий архів» Кириленко О. П. щодо необов’язкових виплат. Проте рішення не отримали підтримки серед депутатів.

Відповідно до вимог законодавства, селищній територіальній виборчій комісії рішенням депутатів передано в безоплатне користування кімнату з майном в адміністративній будівлі по вулиці Героїв Майдану, 82.

Також розглядалося ряд питань, що стосуються земельних відносин. У тому числі про надання дозволу відділу освіти, молоді і спорту на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування: Новоживотівського ліцею, Животівської і Лопатинської гімназій, Балабанівського закладу дошкільної освіти «Теремок», Осичнянського – «Сонечко», Бугаївського – «Дзвіночок», Новоживотівського – «Сонечко». Депутати прийняли рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо встановлення меж території Оратівської селищної територіальної громади. Також розглянули ряд питань щодо затвердження технічної документації, надання дозволів на розробку документації згідно із заявами громадян.

Після розгляду питань порядку денного головуюча надала слово мамі загиблого Героя  Ліліі Шершун, яка зачитала колективне звернення від жителів села Оратів з питань благоустрою, ремонту дороги та надання послуг Укрпоштою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь