Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 29.09.2023 08:21
Кількість переглядів: 443

28 вересня відбулося засідання виконавчого комітету Оратівської селищної ради за участі 34 членів виконкому. Головувала виконуюча обов’язки Оратівського селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова. Члени виконкому розглянули 25 питань порядку денного, що стосуються роботи освіти, культури, житлово-комунального господарства.

Щодо  формування мережі та готовності закладів освіти громади до роботи в новому 2023-2024 навчальному році та осінньо-зимовому періоді проінформувала головний спеціаліст відділу освіти, молоді і спорту Олена Нагорна, зазначивши, що у громаді функціонує 8 закладів дошкільної освіти та 7 дошкільних груп у складі ліцеїв та гімназій, які відвідують 389 діток віком від 3 до 6 років. Залучено до дошкільної освіти 15 дітей внутрішньо переміщених осіб. Також є дві інклюзивні групи у дитсадках с. Чагів і смт Оратів для дітей з особливими освітніми потребами. Для зміцнення матеріально-технічної бази дощкільних закладів використано 23 тис. грн бюджетних коштів та 185,7 тис. грн – позабюджетних. У новому навчальному році працюють 8 ліцеїв, 7 гімназій та одна початкова школа, де  навчається 1701 учень, у тому числі 69 дітей внутрішньо переміщених осіб. Також 6 дітей навчається за індивідуальною формою, 13 – за сімейною, 1 – екстерном, 14 – в інклюзивних класах. Дванадцятьма шкільними автобусами громадою забезпечується підвіз 505 учнів і 36 педпрацівників з 27 населених пунктів. Гарячим харчуванням охоплено 1147 учнів, 431 з яких - за рахунок коштів громади (діти пільгових категорій). Всі заклади освіти готові до нового навчального року. Також триває підготовка до опалювального сезону. Проведено поточні ремонти димохідної труби, свердловини і теплотраси у Новоживотівському ліцеї, теплового пункту Балабанівського ліцею, замінено котли у Скоморошківському ліцеї, встановлено твердопаливний котел у Великоростівській філії, замінено димохідні труби у Лопатинській гімназії. Продовжується підвіз дров. В наявності вже є 270 т вугілля та 710 складометрів дров.

Начальник відділу культури та туризму Ася Возна прозвітувала про результати організаційно-творчої,  фінансово-господарської діяльності закладів культури у 2023 році.

У зв’язку з військовим станом з 1 червня 2022 року по 1 липня 2023 року працівників клубних установ та бібліотек було переведено у вимушений простій. Проте робота закладів продовжувалася незважаючи на важкі часи сьогодення. Творчі колективи закладів культури взяли участь онлайн у 6 міжнародних фестивалях, де вибороли 4 гран-прі і 2 перших місця, та у 5 всеукраїнських фестивалях здобули 3 гран-прі і посіли перше і друге місця. Також взяли участь у 6 обласних фестивалях та 4 обласних виставках.

У громаді функціонує дитяча музична школа, де навчається 119 учнів і працює 11 викладачів.  Вони спільно організовували благодійні концерти, у ході яких було зібрано 87 тис. грн для потреб Збройних Сил України. Також взяли участь та отримали призові місця у 5 міжнародних, 6 обласних, 4 всеукраїнських, 1 регіональному конкурсах, 1 всесвітній акції.

Краєзнавчий музей поповнився 47 експонатами на військову тематику, привезеними з передової військовослужбовцями, волонтерами та наданими родичами загиблих воїнів.

Публічна бібліотека поповнилася  268 примірниками друкованих видань на суму16628, 28 грн, з них подарованих – на 9156, 44 грн. 

Далі на засіданні розглянули питання про готовність житлово-комунального господарства громади  до  роботи  в осінньо-зимовий період. Начальник відділу житлово-комунального господарства, екології, архітектури та містобудування Михайло Олофінський повідомив, що для утримання вулично-дорожньої мережі в зимовий період придбано 30 т піскосуміші та планується закупити ще 60 т. Для безперебійного надання послуг з водопостачання жителям селища, водонапірну вежу передано на баланс комунального підприємства та планується її капітальний ремонт з під’єднанням до водопровідної мережі. Зазначив ступінь готовності до опалювального періоду закладів культури, освіти, охорони здоров’я громади.

Також на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про надання дозволу на виготовлення проєктно-кошторисної документації з ремонту відрізків дорожнього покриття  у селищі Оратів, селах Кошлани, Березівка, Животівка. Питання фінансування і здійснення ремонтних робіт розглядатиметься у подальшому окремо.

Рішенням виконавчого комітету надано дозвіл на  встановлення Меморіалу пам’яті загиблих у російсько-українській війні у с. Новоживотові. Також надано ордери на видалення аварійних дерев у с. Лопатинка та смт Оратів. Розглянуто питання про присвоєння поштової адреси.

Члени виконавчого комітету також вирішили ряд питань, що стосуються опіки над дітьми та встановлення статусу дитини-сироти.

На завершення затвердили план роботи виконавчого комітету Оратівської селищної ради на жовтень.

Конструктивна робота членів виконавчого комітету сприяла оперативному розгляду усіх важливих для життєдіяльності громади питань. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь