Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 вересня - День партизанської слави України

Дата: 22.09.2023 09:14
Кількість переглядів: 83

  День партизанської слави в Україні встановлено з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни, увічнення їхньої пам’яті. Важливо, що пам’ять ця єднає людей різних поколінь, адже безсмертний подвиг партизанів та підпільників назавжди буде для кожного з нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної любові до рідної землі.

Це – свято сильних духом людей, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. Ні жорстоким кривавим терором, ні підступною пропагандою окупантам не вдалося погасити полум’я підпільної партизанської боротьби.

 

Під час Другої Світової війни на українських територіях у тилу нацистів діяло близько 200 тисяч партизанів. Серед військовослужбовців партизани були як серед Червоної Армії, так і серед УПА. Радянська пропаганда часто замовчувала подвиги українських партизанів, а вони, між тим, завдавали великих втрат армії Гітлера, сприяли швидкому просуванню радянської армії та деокупації українських міст.

 

Починаючи з 2014 року, та після початку повномасштабної війни з Росією в 2022-му багато партизанів з'явилося і серед наших сучасників. Ці відважні люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях, щоб якомога швидше наблизити нашу перемогу. Українські партизани показують дивовижну відвагу на окупованих територіях. Вони регулярно нагадують окупантам, що ті перебувають на українській землі. Нещодавно кримські партизани знайшли секретний ремонтний завод в Криму, виявили секретну базу вертольотів, а маріупольські партизани  ліквідували російських загарбників. 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь