Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Міжнародним днем Миру!

Дата: 21.09.2023 08:19
Кількість переглядів: 58

Міжнародний день миру встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році для підсилення ідеї миру серед усіх країн і народів, з метою спонукати до завершення війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.

У цей день ООН закликає усі країни зупинити військові дії хоча б на 24 години. Невід’ємною складовою заходів у всьому світі є символічний Дзвін миру, відлитий із монет, зібраних дітьми 60 країн світу, із написом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». У рамках церемонії, що триває близько 15 хвилин, є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

День миру в Україні з 2002 року згідно з Указом Президента відзначається щорічно 21 вересня разом із Міжнародним днем миру.

Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення воєнних конфліктів. Особливо це актуально для нас українців, бо це не лише символічна дата, а нагадування світу про жорстоку і криваву війну, що триває в нашій країні.

Наша земля вже десятий рік страждає від війни, яку почала росія. Переживши стільки випробувань і втрат, ми розуміємо цінність миру. Спровокована росією війна забрала тисячі життів українців, зруйнувала десятки тисяч будинків, змусила сотні тисяч людей полишити свої домівки тікаючи від обстрілів і бомбардувань, залишила невиліковні рани в душах людей.

І сьогодні ми боремося за мир, за рідну землю, за право українців жити у своїй державі.

Ми дякуємо українській армії, добровольцям і волонтерам за те, що ціною власного життя виборюють усім нам право жити у мирі.

Хай цього вересневого дня у кожну оселю прилетить голуб Миру з добрими звістками! Хай жахіття війни обійде кожен будинок на всій нашій планеті, а світ стане добрішим і чистішим!

Миру усім на нашій Богом даній землі!

Миру нашій славній Україні після перемоги над ворогом!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь