Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шкодимо самі собі

Дата: 14.09.2023 13:12
Кількість переглядів: 84

Як не прикро, але під час повномасштабної війни в Україні, коли через ворожі воєнні дії практично знищуються природне середовище і природні ресурси, у нашій громаді, де відносно спокійно, дехто навмисно чи ненавмисно наносить шкоду довкіллю нехтуючи елементарними правилами пожежної безпеки. В результаті необережного поводження з вогнем 12 вересня близько 16 год. зайнялося сміттєзвалище, розташоване за межами смт Оратів зі сторони села Рожична. Загоряння зафіксоване одночасно у трьох місцях, тож полум’я  миттєво охопило всю територію сміттєзвалища.

На місце пожежі прибули перший заступник Оратівського селищного голови Ігор Барський і заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Сергій Сливка. Повідомили про інцидент поліцію та екологічну службу області.

У ліквідації пожежі взяли участь два чергові караули державної пожежно-рятувальної частини  м. Іллінці  і смт Оратів – ДПРЧ-18 і ДПРЧ-25. Розрахунок вартості їх виїзду становить 320 тис. грн. Значну допомогу вогнеборцям надали наші сільгоспвиробники. Зокрема, надали транспорт і забезпечили підвезення води СФГ «Ескіт» (керівник Петро Виходзь), ТОВ «Агробуд» (керівник Олександр Шевчук), приватний підприємець Віталій Кириленко. Загалом для гасіння пожежі використано близько 60 кубів води.

Завдяки спільним діям пожежно-рятувальних підрозділів та керівникам аграрних підприємств пожежу вдалося зупинити, врятовано від загоряння 5 га кукурудзи на полі, що поруч. Вдалося уникнути більших втрат, але сміттєзвалище наступного дня ще тліло, продовжуючи викидати у повітря шкідливі гази.

Не втрачаймо пильності, будьмо свідомими і відповідальними перед суспільством і перед громадою, перед собою і перед нащадками! Бережімо довкілля!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь