Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МІНІСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

Дата: 13.09.2023 11:30
Кількість переглядів: 216

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на виконання пункту 17 протоколу наради від 07.07.2023 під головуванням Прем’єр - міністра України Шмигаля Д. А. щодо залучення будівельних компаній/фахівців для виконання робіт з відновлення пошкоджених/зруйнованих об’єктів нерухомого майна житлового призначення внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції в результаті збройної агресії російської федерації, а також необхідності подати інформацію щодо компаній, які можуть за запитом осіб, що отримали від держави компенсацію за пошкоджене/ зруйноване житло, виконувати відповідні види будівельних робіт за прямими договорами, у тому числі шляхом створення відповідної цифрової платформи, надісланого листом Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 № 21570/0/1-23, в межах компетенції повідомляє.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2023 р. № 609 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 липня 2023 р. № 696) затверджено Порядок використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії, що спрямовуються на відновлення об’єктів нерухомого майна житлового призначення, пошкоджених/знищених внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції в результаті збройної агресії Російської Федерації, та надання компенсації за такі об’єкти (далі - Порядок).

Відповідно до пункту 3 Порядку компенсація за пошкоджені об’єкти нерухомого майна житлового призначення надається, зокрема, відповідно до абзаців шостого - двадцять п’ятого пункту 20 Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 р. № 381 (далі - Порядок надання компенсації для відновлення пошкоджених об’єктів).

Відповідно до норм викладених у пункті 20 Порядку надання компенсації для відновлення пошкоджених об’єктів для забезпечення виконання робіт за переліком робіт, які необхідно виконати для відновлення експлуатаційної придатності об’єкта, та надання послуг з продажу за переліком груп товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації, суб’єкти господарювання подають заяву про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів та виконують роботи в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення», в електронній формі засобами Порталу Дія. Після формування заяви про приєднання засобами Порталу Дія та накладення електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, заява про приєднання та відомості з неї засобами Порталу Дія передаються технічному адміністратору Порталу Дія та вносяться до переліку.

Пунктом 4 Порядку визначено, що компенсація за знищені об’єкти нерухомого майна житлового призначення надається, зокрема, відповідно до пунктів 27, 28 Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ЗО травня 2023 р. № 600 (далі - Порядок надання компенсації за знищені об’єкти).

Відповідно до пунктів 27 та 28 Порядку надання компенсації за знищені об’єкти для забезпечення виконання робіт, надання послуг та/або продажу товарів суб’єкти господарювання, що виконують роботи та надають послуги з продажу за переліком груп товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації, подають заяву про приєднання до переліку суб’єктів господарювання в електронній формі засобами Порталу Дія. Після формування заяви про приєднання засобами Порталу Дія та накладення електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, заява про приєднання та відомості з неї засобами Порталу Дія передаються технічному адміністратору Порталу Дія та вносяться до переліку.

Інформуємо, що актуальний перелік суб’єктів господарювання, які виконують роботи та надають послуги з продажу за переліком груп товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації розміщено на Порталі Дія за посиланням https.V/erecovery.diia.gov.ua/participants.html.

Також інформуємо, що Мінінфраструктури направлено лист 17.07.2023 № 6349/30/14-23 до Конфедерації будівельників України та Будівельної палати України стосовно активізації процесу залучення будівельних компаній/фахівців для виконання робіт з відновлення пошкоджених/зруйнованих об’єктів нерухомого майна житлового призначення та які можуть за запитом осіб, що отримали від держави компенсацію за пошкоджене/зруйноване житло, виконувати відповідні види будівельних робіт за прямими договорами.

Водночас, Конфедерацією будівельників України (далі - КБУ) (лист від 21 липня 2023 р. № 351/07) повідомлено про активізацію процесу залучення компаній/фахівців для виконання робіт з відновлення шляхом приєднання до суб’єктів господарювання з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» або засобами Порталу Дія.

КБУ зі свого боку поширила вищезгадану інформацію (у тому числі інформаційно-методичні та презентаційні матеріали) наступним чином:

 - Публікація на сторінці КБУ в Facebook: https://bit.ly/43AGcHo;

 - Публікація статті на сайті КБУ: https://kbu.org.ua/news/yak-biznesu- doluchytys-do-prohramy-ievidnovlennia;

 - Публікація новини в Telegram-каналі КБУ: https://t.me/kbu2021/10049;             - Інформування членів та партнерів КБУ на електронну пошту та в робочі чати;

- Надання доручення регіональним представництвам КБУ щодо розміщення відповідної інформації на доступних інформаційних ресурсах та поширення через інші засоби зв’язку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь