Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча група працює над питанням старостинських округів

Дата: 25.08.2023 10:16
Кількість переглядів: 91

За дорученням депутатів селищної ради створено робочу групу з питань старостинських округів. До її складу увійшли заступники селищного голови, депутати, посадові особи виконавчих органів селищної ради: Ігор Барський, Сергій Сливка, Наталія Виходзь, Федір Барановський , Олег Галушка, Валентина Голдун, Петро Друзь, Майя Дубінецька, Галина Кириленко, Надія Мельничук, Валерій Новодворський, Богдан Шевчук, Сергій Шевчук.

23 серпня відбулося  перше засідання робочої групи. На розгляд робочої групи було запропоновано 4 варіанти, розроблених апаратом селищної ради, старостинських округів. Враховуючи  географічне розташування, чисельність населення, транспортне сполучення, історичні, природні, культурні та інші чинники, у результаті обговорення групою відібрано дві моделі для подальшого опрацювання.

Питання формування старостинських округів нашої громади у відповідності до чинного законодавства є складним і потребує виважених рішень. Адже найперше, чого прагнемо, це забезпечення надання якісних послуг усім жителям на одному рівні і в окрузі, і в адміністративному центрі. Саме старостинський округ є сполучною ланкою у взаємодії жителів громади і влади громади для їх життєзабезпечення.

Наразі розглядалася пропозиція  утворення у старостинських округах моделі «комбінованого офісу», у якому діє староста й інші спеціалісти органу місцевого самоврядування – адміністратори, землевпорядники, спеціалісти з благоустрою, тощо.

Також обговорювалося питання старостинських округів, що розташовані близько від адміністративного центру громади, і громадянам зручніше звертатися безпосередньо до посадових осіб селищної ради (адміністративного центру) для отримання відповідних послуг. Це такі села, як Прибережне, Гоноратка, Животівка, Рожична, Оратівка, Заруддя.

У зв’язку з цим, робочою групою доручено працівникам апарату вивчити законодавчі, адміністративні, економічні складові можливих варіантів і проінформувати на наступному засіданні, яке заплановане на 28 серпня.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь