Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Керівники територіальних громад Вінниччини зустрілися з головою НСЗУ щодо реалізації програми «Доступні ліки»

Дата: 22.08.2023 10:24
Кількість переглядів: 358

14 серпня в приміщенні Вінницької обласної військової адміністрації відбулась зустріч представників Національної служби здоров’я України з головами територіальних громади – представниками власників закладів охорони здоров’я Вінницької області. У цій зустрічі взяла участь виконуюча обов’язки Оратівського селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова.

Завданнями заходу були:

  • Наголосити важливість інформування засновників закладів охорони здоров’я, їх керівників, лікарів та пацієнтів щодо користування програмою «Доступні ліки»;
  • Обговорити з власниками закладів охорони здоровя роль аналітичних звітів НСЗУ як інструменту в формуванні ефективних управлінських рішень;
  • Надати підтримку головам територіальних громад у питаннях впровадження Програми медичних гарантій;
  • Обговорити виклики у питаннях надання реабілітації у сфері охорони здоровя в законтрактованих закладах охорони здоровя та окреслити можливості покращення послуг реабілітації.  

Голова НСЗУ Наталія Гусак представила розширену програму реімбурсації «Доступні ліки та звернула увагу на відповідних пакетах, які в подальшому передбачають фінансування цієї послуги за Програмою медичних гарантій. Вона також додала, що задля розширення доступності цієї програми для пацієнтів необхідна тісна взаємодія Національної служби здоров’я України з місцевою владою.

Програма «Доступні ліки» покращує доступ до лікування пацієнтів із хронічними захворюваннями, яким потрібен безперервний прийом ліків.

Напрями програми реімбурсації:

  • серцево-судинні захворювання
  • діабер ІІ типу
  • хронічне обструктивне захворювання легень (в т.ч. бронхіальна астма)
  • інсуліни
  • розлади психіки та поведінки, епілепсія
  • нецукровий діабет
  • хвороба Паркінсона
  • імунопрогресивні препарати
  • тест-смужки (з 1 вересня 2023 року)
  • знеболювальні лікарські засоби для паліативних хворих (з 1 вересня 2023 року).

Очільниця НСЗУ акцентувала увагу на аналізі аптечних мереж у нашому регіоні, зіставляючи її з кількістю мешканців громади і кількістю пацієнтів з хронічними захворюваннями, та наголосила на потребі стимулювання аптечних закладів долучатися до програми реімбурсації, аби пацієнт міг отримати безоплатні ліки недалеко від дому, та посилення інформування для населення про можливості і переваги програми.

Обговорювалась також тема реабілітації у сфері охорони здоровя. Можливість отримання пакетів, які передбачають послуги реабілітації за Програмою медичних гарантій.

Наталія Гусак наголосила також, що НСЗУ готова розглядати кожну скаргу і звернення щодо ненадання безоплатності медичної допомоги у лікарні. Для цього треба зателефонувати на телефон гарячої лінії 16-77 або залишити письмове звернення на офіційному сайті НСЗУ. Голова НСЗУ переконана, що її робочий візит на Вінниччину сприятиме активній участі керівників громад у розвитку їх медичних закладів для забезпечення кожного нашого жителя якісною та доступною медичною допомогою.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь