Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась позачергова сесія селищної ради

Дата: 16.08.2023 16:31
Кількість переглядів: 437

15 серпня цього року відбулося позачергове пленарне засідання 44 сесії 8 скликання Оратівської селищної ради. Виконуюча обов’язки Оратівського селищного голови, секретар селищної ради Леся Ларіонова скликала позачергове засідання для невідкладного розгляду питання про керівника комунального некомерційного підприємства «Оратівська лікарня планового лікування», оскільки надійшла заява від директора Підлеснюка О.П. про дострокове припинення контракту.  

Розуміючи складність і важливість ситуації 22 із 26 депутатів селищної ради взяли участь у роботі сесії. Попередньо питання детально розглянули у постійних комісіях селищної ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту і з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Під час обговорення депутати відзначили позитивні зміни, що відбулися у роботі лікарні за керівництва Олександра Підлеснюка. Завдяки зусиллям директора, підтримці депутатів селищної ради та допомозі благодійників лікарня функціонує, забезпечує населення громади медичним обслуговуванням. Зокрема, надається обсяг послуг відповідно до угод з Національною службою здоров’я України, забезпечується безкоштовне лікування у відділеннях, закуплено нове обладнання, налагоджено харчування, відремонтовано підвальне приміщення для зберігання продуктів. Для цього було залучено як бюджетні так і благодійні кошти.

Разом з тим, є ряд проблем, які на сьогодні директору вирішити не вдалося, але вони потребують негайного реагування. Зокрема, проходження акредитації, отримання ліцензії на наркотичні препарати, підготовка до опалювального періоду і створення комфортних умов для пацієнтів, які перебуватимуть на лікуванні. Наразі, для забезпечення теплопостачання лікарні необхідно в стислі строки облаштувати котельню, встановити котли.

Зважаючи на важливість і терміновість питання на попередній 43 сесії селищної ради депутатами були ухвалені рішення про зміни до Програми «Майбутнє Оратівщини у збереженні здоров’я громадян» на 2023 рік та про зміни до бюджету селищної територіальної громади для забезпечення виготовлення проєктно-кошторисної документації, проведення  ремонту і облаштування котельні, встановлення котлів.

Питання про перехід лікарні на власне теплопостачання стояло давно. Дотепер лікарня купувала послугу з теплопостачання у спеціалізованого підприємства, що обходилося надто дорого. Тож з метою економного і раціонального використання коштів, забезпечення ефективного теплопостачання вирішено забезпечувати це власними силами. Котли вже придбано, необхідно якнайшвидше здійснити облаштування котельні і відповідних комунікацій.

Після обговорення депутати задовольнили заяву Підлеснюка О.П. і більшістю голосів прийняли рішення про дострокове припинення  контракту.

Відповідно наступним депутати розглянули питання про директора КНП «Оратівська лікарня планового лікування». Після обговорення поіменним голосуванням депутати прийняли рішення про призначення директором Пашківської-Белелі Тетяни Валеріївни.

На позачерговому пленарному засіданні було розглянуто ще ряд нагальних питань. Проголосованими рішеннями депутати внесли зміни до бюджету селищної ради в частині надходження субвенції на створення у громаді спеціалізованої служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у обсязі 232,5 тис.грн., внесли змін до складу постійних комісій, враховуючи зміни у депутатському складі селищної ради. А також прийняли рішення про надання матеріальної допомоги на загальну суму 20,0 тис.грн. жителькам села Фронтівка Повзонюк Ларисі Володимирівні і Якобчук Юлії Станіславівні, які через непередбачувані надзвичайні обставини опинилися у скрутній ситуації.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь