Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна. Світ. Громада.

Дата: 10.03.2022 14:53
Кількість переглядів: 260

Україна. Вона  в центрі уваги всього світу. Перший шок від війни, схоже, вже пройшов, усі зрозуміли у якій складній і непередбачуваній ситуації ми опинилися.  Україна вистояла 14 днів із початку війни, і не тільки вистояла, але й стала сильнішою, сильнішою морально, духовно. Збройні Сили України дають рішучу відсіч агресору, на окремих ділянках військових дій переходять у контрнаступ, знищуючи живу силу та військову техніку. Ворожі втрати обчислюються у 8 млрд. дол. і вони будуть зростати щоденно.

Президент України В. Зеленський у Києві, він нікуди не виїздив, як про це говорили деякі пропагандистські російські ЗМІ, більше того, вчора він привітав наших жінок із святом. Щоденно він звертається до народу, міжнародної спільноти, доносить правду про реальний стан справ в Україні.  Наш Лідер  завжди  діє рішуче, шукає всіх можливих шляхів для переможного завершення війни. Вчора, він  виступив перед палатою громад парламенту Великобританії.  Цитував В. Шекспіра, У. Черчіля, просив посилення санкцій проти агресора.  Відбулись два  раунди переговорів між Україною та Росією, ми не йдемо на жодні поступки, не приймаємо жодних принизливих для України умов. Із Сум, Ірпеня, Бучі через гуманітарні коридори, вчора,  евакуйовано близько 10 тис. мирних жителів. ЗСУ ведуть підготовку до захисту Києва, Миколаєва, Харкова, Чернігова, інших міст і сіл на які наступає ворог. На превеликий жаль матеріальні збитки України великі – зруйновані житлові, адміністративні будівлі, школи, лікарні, пам’ятки архітектури та культури. Понад 2 млн. українців стали біженцями, вони отримали прихисток у країнах Східної Європи. На 14 день війни супротив зростає. До лав ЗСУ приєднуються патріоти із інших країн – США, Грузії, Білорусі, Франції, Іспанії, Ізраїлю,  тощо. Сформовано сили територіальної оборони, які є військовим формуванням ЗСУ, а це понад 100 тис. осіб.

Найближчим часом європарламент має розглядати питання про вступ України до Євросоюзу.

Світ. Сформована антиросійська коаліція, поки що не військова, а санкційна. Росія має підтримку лише режиму Білорусі, Китаю та Північної Кореї. Санкції проти агресора – безприцидентні, вони набагато жорсткіші, як ті, що були, свого часу,  застосовані проти Ірану та Північної Кореї.

Для російського Аерофлоту закритий повітряний простір над Євросоюзом, Англією, Америкою. 151 європейська та американська корпорації припиняють співробітництво із Москвою, ще 250 готуються це зробити. Світ завдає удару по найважливішому і найприбутковішому сектору економіки Росії – енергетиці. Вчора, Д. Байден оголосив про те, що Америка не буде закуповувати російські нафту, газ, вугілля, Англія теж утримується від російської нафти та вугілля, закупівлю газу зменшують. Для Росії це відчутно, тому, що різко зменшується валютна виручка від реалізації цих товарів, а продавати їх буде нікому. Як результат, нафтові та газові свердловини будуть закриті, а відновити їх заново – технологічно не можливо.

Внаслідок санкцій відбувся обвал національної валюти – російського рубля. Один російський рубль коштує менше одного цента США, а за 1 долар дають 150-180 рублів, тобто упродовж 14 днів його купівельна спроможність зменшилась вдвічі. Америка і Євросоюз відмовляються продавати Росії долари та  євро. Ажіотаж на валютному ринку Росії зростає. Разом із ростом курсу долара зростають ціни.  Із полок магазинів змітають все, особливо товари відомих світових брендів.

Зростає військово-технічна, фінансова, гуманітарна допомога Україні країн.

Громада. Перегрупувалась і працює на підтримку Збройних Сил України, допомагаємо переселенцям. Практично у кожному старостинському окрузі, селищі Оратів  облаштовані місця для людей, що покидають власні домівки, для цього у дитячих садочках, школах створюємо пункти прийому. За час війни до громади прибули понад 3,5  тис. осіб, в переважній більшості вони оселились у батьків, родичів, знайомих і близьких. У кого таких немає, тих оселяють у пустуючих будинках. Цим людям сельчани допомагають паливом, продуктами харчування, одягом, своїм добрим ставленням, словом. У кожному старостинському окрузі та в  смт Оратів  створені пункти збору гуманітарної допомоги, жителі громади зносять сюди продукти харчування, медикаменти, одяг, матраци, одіяла, засоби гігієни, інші речі. До Оратова надходить гуманітарна допомога із Німеччини, Англії, яку там збирають вихідці із нашої громади. Вся гуманітарна допомога сортується і відправляється у військові частини Вінниці, Білої Церкви, Одеси, Сум, Києва, інших міст. Окремо, гуманітарна допомога направляється мешканцям українських міст і сіл, що постраждали від воєнних дій. Це десятки тонн вантажів. Робота не припиняється ні на мить.

Щиро дякуємо всім жителям громади, які долучаються до цієї роботи! Допомагаймо, підтримуймо один одного у цьому наша сила та міць.

Сьогодні, 9 березня, День народження Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Його слово, актуальне у всі часи, але особливо ось ці рядки, вони для нас вагомі зараз, як ніколи: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі», «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая». Який великий зміст, який великий посил закладений у цих рядках! Ми велика Нація і ми обов’язково ПЕРЕМОЖЕМО!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь