Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Минула ще одна доба війни…

Дата: 02.03.2022 10:35
Кількість переглядів: 351

Якою вона була? Дуже важкою. Володимир Зеленський напередодні у розмові із Борисом Джонсоном, Прем’єр міністром Великобританії заявив, що вона буде вирішальною. Дійсно вона була дуже важкою та водночас знаковою для України. Чому?

1. Україна не здалась, більше – Українське Військо (заслуговує на те, щоб писати із великої літери) мужньо боронило міста і села. Відбито потужні навали окупантів на Харків, Київ, Маріуполь, Херсон, інші міста. Агресор несе великі втрати, частина військ здається в полон, інша відмовляється виконувати злочинні накази. Сьогодні стало відомо, що морські піхотинці росіян відмовились штурмувати м. Одесу. Мирне населення, якщо в період війни так можна назвати жителів міст і сіл, голіруч зупиняли військові колони, беруть в полон солдатів та офіцерів.

Вчора російські агресори завдали ракетного обстрілу центральної телевежі в м. Київ, промахнулись, однак люди, що були поряд загинули. Сьогодні планується обстріл Центрального офісу Служби безпеки України, це в центрі нашої столиці, поряд світова святиня – «Софія Київська», інші об’єкти культурної спадщини. Чи ви там думаєте, і чи думаєте взагалі, росіяни, коли віддаєте такі злочинні накази. Вам цього ніхто і ніколи не пробачить, ні в Україні, ні в світі. 

Вчора стало відомо, що і білоруські військові брали участь у військових діях, чому брали – їх знищено.  Шановні жителі громади у багатьох із вас є родичі в Білорусі, вони не знають реального стану, того, що відбувається в Україні. Пишіть їх, телефонуйте, можливо прозріють, а як ні...

2. Посилюються міжнародні санкції проти країни агресора. Америка, Євросоюз закрили власний повітряний простір для літаків Російської Федерації. Великобританія забороняє рух кораблів у своїх територіальних водах. Японія долучилась до санкцій. Китай заявив про недопустимість застосування зі сторони Росії ядерної зброї.

Джосеф Байден, Президент Америки заявив про застосування фінансових санкцій. Внаслідок цього російський рубль обвалився на 30%, фондовий ринок Росії – на 40%. Америка припиняє торгівлю із Росією, без цього військові технології цієї країни будуть дуже послаблені. Північний потік -2 банкрутує, ніхто не хоче «дешевого» російського газу. Економіка Росія щоденно втрачає від санкцій десятки мільярдів доларів.

3. Вчора Європарламент прийняв історичне рішення про надання  статусу Україні кандидата в члени Євросоюзу. Європейські парламентарі, із українськими прапорами, стоячи вітали це рішення. Дуже потужно, і це відзначають, керівники європейських держав, всі політичні експерти виступив на засіданні Європарламенту наш Президент Володимир Зеленський. Дуже сподіваємося на наступні рішучі і найшвидші  кроки Європарламенту щодо прийняття України в Європейський Союз. Це буде дуже вчасний і гідний вчинок.

4. Проти України російськими пропагандистами, медійниками  ведеться широка інформаційна війна.  Розповсюджується багато брехні, провокаційних повідомлень, фейків. Не вірте, більше того опирайтесь цьому.  Ви маєте контакти своїх родичів, друзів, знайомих, які проживають в Росії, Білорусі. Спілкуйтеся із ними по телефону, через Інтернет, через соціальні мережі – Фейсбук, незабаром буде розблокований  «Однокласники», доносьте їм правду, нехай вони знають із ваших вуст всю правду про злочини, тероризм Росії. У цих країнах правди ніхто не каже, на відміну від країн Євросоюзу, які мають змогу із засобів масової інформації України, від власних кореспондентів отримувати об’єктивну та правдиву інформацію.

5. Багато громадян перераховують свої власні кошти на підтримку нашої Армії. Це легко зробити із власного телефону. Зайдіть на Ощад24, Приват24, віднайдіть розділ «благодійність» «добро» «підтримка Армії» «допомога ЗСУ» і ви зможете фінансово підтримати тих хто боронить нас із вами. Окрім цього, таку допомогу можна  провести безпосередньо у банках.

 

Сьогодні – сьома доба війни.   

Тримаймося! Разом ми сильні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь