Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творча щедрість Човновицького краю

Дата: 23.09.2021 08:28
Кількість переглядів: 204

 

Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

21 вересня яскравим дійством стало святкування Дня села  Човновиці, яке проходило в рамках огляду-конкурсу  закладів культури «Творча щедрість Оратаєвого краю». До цього свята з року в рік тут підходять креативно, тож нічого дивуватися що й цього року на урочистості й веселощі завітала велика кількість жителів села.  В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей  у сільському будинку культури ,  у День храмого  свята села,  у Різдво Пресвятої Богородиці своїх односельців та гостей села..

Із теплими словами до своїх односельців звернулась  староста  Олена Яківна ______. Вітаючи всіх зі святом,  вона подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки свята,  а також побажала всім односельцям розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши , що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

У цей день на свято із членами журі завітала  селищний  голова  Галина Лошак, яка привітала усіх присутніх зі святом  та підкреслила, що  щоденна праця жителів села, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. У своїй промові очільник громади  зазначил : «Бажаю вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Ми разом з вами будемо прикладати максимум зусиль, щоб наше село розвивалося, оновлювалося і змінювалося на краще, зростав його економічний і культурний потенціал».

 Після вітальних слів за активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток громади та з нагоди Дня села було вручено  Почесні Грамоти та оголошено Подяки та подарунки від інвесторів села, учасникам АТО,   жителям села  у різноманітних  номінаціях, а  надалі розпочався  святковий концерт.

         Вітали жителів села, які в цьому році святкували золоте своє весілля. Щирі слова в свою адресу почули і найстарші  жителі  села, яким зозуля накувала понад 90 років,  вітали майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Не обійшли теплим словом   немовлят, які народилися в цьому році та молоді сім’ї.

         Приємний настрій всім глядачам протягом кількох годин дарували  хоровий колектив (керівник  Олександр Пеньковий) і самодіяльні артисти  Човновицького будинку культури. Своїми чаруючими голосами, своїм артистизмом вони додали усім присутнім  гарного настрою.

У  фойє закладу були  організовані фотовиставка « Культурне життя села», де були представлені фотографії односельців, кожен з яких залишив свій внесок в історію сільського будинку культури та фотовиставка «Орденоносці села»  хто працював на  розбудову села. та унікальні знімки з життя  Човновицької громади.

           Як стверджує народна мудрість: «Без минулого – немає майбутнього». Усвідомлюючи це, земляки свято бережуть пам’ять про своїх предків, історію свого краю і передають її із покоління в покоління. Цьогоріч у закладі культури відкрито Музейну світлицю села, до збору експонатів якої долучились аматори сцени, працівники культури та староста. За підтримки свого земляка, майстра декоративно-прикладного мистецтва Сергія Бугая, створено музейну світлицю та облаштовано чудову виставку місцевого старовинного костюма. Свою виставку презентували і мисливці села. До облаштування мистецьких виставок долучились і   вишивальниці, художники, яких налічувалось 13 майстрів. Цікавинкою на виставках стали меди, медові напої та інші бджолярські витвори,  які були представлені  місцевим молодим пасічником Володимиром Бугайом, що супроводжувалися його розповідями та консультаціями.

Усіх присутніх пригощали  смачною юшкою та  пловом, які приготували  мисливці села,  грав духовий оркестр із Бершадського району, звучала естрадна музика, що  створювало  атмосферу святковості.

Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь