Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Вишиванка – твій генетичний код»

Дата: 19.05.2021 11:32
Кількість переглядів: 631

 

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Цьогоріч ювілейний 15-й Всесвітній день вишиванки відзначатимемо 20 травня!

Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня прийнято одягати національне вбрання куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями, загалом куди завгодно.

Ювілейний 15-й рік Всесвітнього дня вишиванки присвячено українській традиційній музиці та екологічним питанням, зокрема, проблемі вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком.

Коли певна територія стає непридатною для життя, з часом зникає і вся місцева культура, яка століттями створювалася предками. Саме підтримуючі традиції та нашу національну пам’ять - «Код нації», ми зможемо привернути увагу до цих складних питань та вирішити їх.

Шановні жителі та гості Оратівської територіальної громади! Запрошуємо  Ваc взяти участь у флешмобі  - «Вишиванка – твій генетичний код». Поширюйте свої світлини у соцмережах з хештегом #Вишиванка_код_нації # Оратівчани у_Вишиванках#     

Давайте зберемо максимальну кількість фотографій   у ВИШИВАНКАХ.

Помічайте друзів, поширюйте пост - будемо неймовірно вдячні!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь