Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів селищної ради

Дата: 18.05.2021 09:40
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

 17 травня  в приміщенні зали засідань селищної ради відбулася щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів селищної ради.

Розпочала нараду селищний голова Г.В.Лошак з аналізу ситуації по КНП «Оратівська лікарня планового лікування», яка на минулому тижні стала предметом обговорення, як в медичному середовищі громади, так в соціальних мережах та на засіданні «Круглого столу» в п’ятницю 14 травня. Інформував з даного питання заступник головного лікаря Троян П.П., який зазначив, що на сьогоднішній день є заборгованість з виплати заробітної плати. Для вирішення даного питання приймаються відповідні міри, про які додатково буде поінформовано через засоби масової інформації. Іде робота над впорядкуванням електронного реєстру пацієнтів. Хірургічне відділення об’єднується з приймальним, а паліативне – з терапевтичним.

Селищний голова, з свого боку, пояснила, що лікарня не має економії коштів через те, що за рахунок відділень, які отримали пакети з фінансуванням, утримувались відділення, які не отримали таких пакетів: хірургічне та приймальне. На розгляд сесії селищної ради буде винесено питання про виділення з місцевого бюджету коштів для дофінансування закладу.

Головний лікар КНП «ЦПМСД» Галушка О.І. доповів про незначне збільшення захворюваності на COVID – 19, але ситуація під контролем. На  минулому тижні на території громади  працювали дві бригади з Тростянця по щепленню населення, а саме – маломобільних груп та тих, хто їх доглядає. Направлені на  навчання свої працівники, щоб мати своїх фахівців з щеплення. Вже подали документи до НСЗУ для отримання пакета на вакцинацію. Опрацьовується список людей, які записалися он-лайн на щеплення.

Начальник відділу земельних ресурсів Чумак О.В. повідомила, що за тиждень проведено інвентаризацію земель по одному населеному пункті. Для пришвидшення даної роботи у працівників відділу немає ні устаткування, ні технічних можливостей.

Селищний голова наголосила, що необхідно звернути увагу на розорані землі по селах громади, зокрема, нещодавно був телефонний дзвінок від жительки села Яблуновиця, яка заявила про розорані 15 га пасовища. І взагалі, дуже багато надходить звернень від жителів громади з приводу земельних питань, але постійна комісія селищної ради, яка їх розглядає, не зовсім відповідально підходить до їх вирішення.

Директор Оратівського центру соціальних служб Прилуцька Т.Л. в черговий раз наголосила, що для виконання покладених на їхню службу повноважень, потрібний транспорт. На сьогоднішній день є багато кризових сімей у віддалених селах громади, туди потрібно їхати і в робочий час, і в позаробочий, поки що виручають працівники місцевої поліції. Проводиться також  робота зі створення консультаційної служби по питаннях насильства в сімї, але для реалізації цього проєкту, необхідне рішення сесії селищної ради.

Начальник КП «Оратівкомунсервіс» Панасюк Н.С. доповіла про те, що працівники комунгоспу почали роботи зі скошення трави. Охопити відразу всю територію неможливо, а тому роботи будуть продовжуватись.

Г. Лошак звернула увагу на необхідність постійно доглядати за територією парку, обкошувати та прибирати її, оскільки у  нас заплановані масові заходи до Дня захисту дітей, які будуть походити саме на території парку. Ще необхідно слідкувати за прочищенням обочин дороги, щоб вода могла стікати і не руйнувала асфальтового покриття.

Янковий М.Г., начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності повідомив присутнім, що минулого тижня проведено презентацію Стратегії розвитку громади на період до 2025 року. Це, фактично, було перше засідання робочої групи, робота буде продовжуватися. На даний час працюємо над проєктом реконструкції спортивного комплексу. Щоб отримати кошти від будь-якого гранту, ми повинні забезпечити співфінансування не менше 10 %, а тому є потреба скоригувати ПКД.

Начальник служби у справах дітей Янкова Ю.М. повідомила, що є факти звернення до служби неповнолітніх дітей, які просять позбавити батьківських прав їхніх біологічних батьків. А тому доводиться самостійно готувати позовні заяви до суду, щоб захистити інтереси цих дітей. Також проводиться робота над уточненням списків дітей, які потребують покращення умов проживання.

Начальник центру надання адміністративних послуг Патик Л.М. наголосила на тому, що найактуальнішим для центру на даний час є питання соціального захисту населення. 3 тис. сімей в громаді є отримувачами субсидій, а в зв’язку зі змінами до законодавства, потрібно опрацювати всі документи та допомогти з оформленням декларацій. Таку роботу могли б виконувати відповідальні особи з числа старост та діловодів. Це значно спростило б роботу центру та допомогло б багатьом людям .

Начальник відділу соціального захисту та охорони здоровя селищної ради Чернега А.В. в черговий раз наголосила, що у відділі катастрофічно не вистачає працівників, потрібно добавляти штатні одиниці. Зараз іде робота над розробкою Програми та порядку відшкодування компенсації перевізникам, питання виносяться на розгляд сесії селищної ради.

Барановський Ф.Ф., начальник відділу освіти, молоді та спорту, поділився з присутніми гарною новиною: на обласному конкурсі з природоохоронної роботи наші учні, а разом з ними і педагогічні колективи, зайняли перше місце в області. Маємо 150 переможців серед учнів шкіл. Про це було оголошено на обласному семінарі з природоохоронної роботи.

Селищний голова привітала освітян та їх вихованців з такою гарною перемогою, висловила впевненість, що на далі у нас є впевненість, що діти, які так переймалися питаннями охорони довкілля, будуть дбати про нього і в дорослому віці.

 

Начальнику ЖКГ, архітектури та містобудування селищної ради Ротаєнку Р.Л. селищний голова Галина Лошак дала доручення тримати на контролі всі ПКД, надати допомогу ГО с. Лопатника, яка займається питанням водопостачання села, а також розробити Програму по співфінансуванню ремонту доріг місцевого значення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь