Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про діяльність Іллінецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області за I квартал 2021 року

Дата: 17.05.2021 16:21
Кількість переглядів: 522

 

Загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це система прав, обов'язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати та надання соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Право на отримання виплат від Фонду соціального страхування України виникає з настанням страхового випадку в період роботи, зайняття підприємницькою та іншою діяльністю. Застрахованою особою, тобто такою, що має право на виплати і послуги від Фонду, є фізична особа, яка відповідно до законодавства сплачує або за яку сплачується у встановленому законом порядку єдиний соціальний внесок.

Іллінецьке відділення обслуговує 2698 суб'єктів підприємництва (страхувальники), з яких в Іллінецькому районі обліковано 1745 одиниць, або 67% від загальної їх чисельності, в тому числі 625 (34%) юридичних і 1120 (64%) фізичних осіб, а в Оратівському районі на обліку 953 одиниці, або 35% від загальної чисельності, в тому числі 457 (48%) юридичних, 496 (52%) фізичних осіб та 5 фермерських господарств.

Станом на 01.04.2021 в обох районах нараховується 6600 працюючих, тобто застрахованих осіб, які мають право отримати за необхідності та на законній підставі із Фонду матеріальне забезпечення чи допомогу.

Протягом I кварталу 2021 року виділено для застрахованих осіб 5 млн грн матеріального забезпечення та інших соціальних виплат. Від 107 страхувальників подано до відділення 325 заяв-розрахунків на фінансування, в які включено 874 листки непрацездатності.

Іллінецьким відділенням протягом I кварталу 2021 року здійснено такі виплати:

- допомогу по тимчасовій непрацездатності 648 застрахованим особам за листками непрацездатності (компенсація втраченого за період хвороби заробітку) на суму 2,9 млн грн, в середньому на одну хвору людину виплачено 4529 грн;

- допомогу по вагітності і пологах 46 особам на загальну суму 1544 тис. грн, або в середньому по 33570 грн кожній;

- допомогу на поховання однієї застрахованої особи виплачено 4100 тис. грн;

- допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності виплачено 5 особам на суму 32,3 тис. гривень.

Порівняно з аналогічним періодом 2020 року перераховані вище витрати збільшились в середньому на 15%, що зумовлено збільшенням розміру мінімальної заробітної плати.

По страхових виплатах потерпілим та членам їх сімей з початку 2021 року від Фонду виплачено 1320 тис. грн, ця сума порівняно з даними 2020 року зросла на 11%, найбільшу питому вагу в структурі витрат займають щомісячні страхові виплати в сумі 1261 тис. гривень.

Усі 188 осіб, потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві, та члени їх сімей, в тому числі особи з інвалідністю І групи – 7, ІІ групи – 19, ІІІ групи – 100, особи без групи інвалідності – 51, а також 24 потерпілих, що є внутрішньо переміщеними особами із окупованої території, та 11 осіб, які мають право на виплати вразі втрати годувальника, отримують від Фонду страхові виплати, медичну реабілітацію, соціальні послуги в повному обсязі та вчасно.

Забезпечено медичною реабілітацією та медичними і соціальними допомогами 3 потерпілих від нещасного випадку осіб на загальну суму 46 тис. гривень.

Протягом минулого року проведено 43 перевірки страхувальників, у результаті яких нараховано фінансові санкції в сумі близько 6 тис. грн, до адміністративної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб на суму 2 тис. гривень.

За оперативними повідомленнями, що надійшли до Іллінецького відділення в минулому році, зареєстровано 2 нещасних випадки на виробництві.

З метою попередження виробничого травматизму в 2021 році працівниками відділення заплановано провести спільно зі спеціалістами з охорони праці страхувальників низку планових заходів на території Іллінецького й Оратівського районів.

Іллінецьким відділенням запроваджено практику по доведенню інформації для суб’єктів підприємництва, застрахованих та потерпілих осіб про результати діяльності та про зміни в діючих законодавчих і нормативних актах через районні засоби масової інформації, сайти управління, ОТГ, РДА.

З метою эфективного виконання завдань на 2021 рік Іллінецьким відділенням буде зосереджена увага на:

- забезпеченні фінансування страхувальникам належних сум матеріального забезпечення та соціальних виплат вчасно та в повному обсязі;

- активізації роботи щодо співпраці з комісіями (уповноваженими) із соцстрахування стосовно контролю за правильністю проведення оплати по листках непрацездатності;

- проведенні спільно із працівниками закладів охорони здоров’я перевірок обґрунтованості видачі та продовження застрахованим особам листків непрацездатності, а також організації та забезпечення медико-соціальними послугами, медичної реабілітації у реабілітаційних відділеннях санітарно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду;

-забезпеченні виконання всіх запланованих на поточний рік контрольних заходів;

-з метою зменшення страхувальниками порушень чинного законодавства з питань соціального страхування та з метою попередження виробничого травматизму і фактів професійних захворювань буде посилено роз'яснювальну та консультативну роботу про зміни в нормативно-правових документах Фонду через ЗМІ, сайти, участь у нарадах, круглих столах, зустрічах безпосередньо на підприємствах і організаціях тощо.

У період карантину спеціалісти Іллінецького відділення здійснюють діяльність в телефонному й електронному режимах та через районі газети, сайти, радіомовлення тощо. У разі необхідності звертатись за телефонами: (04345) 2-11-55. 2-13-73; E-mail: [email protected]

 

В.о. начальника відділення   

управління ВД ФССУ

у Вінницькій області                                             Бусійок Г.П.       

Фото без опису                   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь