Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ростівчани  – за роздільний збір, сортування і вивезення відходів!

Дата: 28.04.2021 14:13
Кількість переглядів: 579

Фото без опису

В Україні щорічно викидають понад 10 млн. тонн сміття, з яких тільки 600 тисяч спалюється чи йде на вторинне перероблення. За своє небажання сортувати сміття українці щоденно розплачуються власним здоров’ям. І хоча тема відходів потребує більше державного втручання, проте відтягнути екологічне лихо та перетворити сміття на ресурс – цілком реально кожному з нас.

Великоростівським старостинським округом Оратівської селищної ради за сприяння керуючого Оратівським відділком ПрАТ «Агрофорт» В.Б. Морозом вже проводиться вивезення твердих побутових відходів від домогосподарств села на санкціоноване сміттєзвалище за межі населеного пункту. Але такий захід не вирішує проблеми в цілому.

Адже з 1 січня 2018 року забороняється захоронення не перероблених (необроблених) побутових відходів. Це означає, що відходи, які підлягають вторинній переробці - скло, полімери, папір та інші - повинні збиратися окремо та передаватися на утилізацію. Для цього ми і хочемо запровадити роздільний збір твердих побутових відхотів та їх подальшу реалізацію на Іллінецьку сміттєсортувальну станцію.

Цьогоріч село Велика Ростівка за сприянням Оратівської селищної ради бере участь у конкурсі мікрогрантів «Час діяти, Україно!», що реалізовується Благодійним фондом «МХП – Громаді» за фінансової підтримки агроіндустріального холдингу МХП. Пріоритетним напрямом роботи старости с.Велика Ростівка Галини Власенко став розвиток спроможності  села, який неможливий без громадського здоров’я, чистої екології і благоустрою населеного пункту, тому темою даного проекту стало впровадження сучасних методів збору твердих побутових відходів для покращення санітарного та екологічного стану села Велика Ростівка. 

Мета проекту полягає в удосконаленні системи збору твердих побутових відходів безпосередньо з джерел їх виникнення прогресивним методом за допомогою контейнерів, що призведе до зміни свідомості громадськості до навколишнього середовища та покращення екологічного та естетичного  стану села Велика Ростівка.

В рамках реалізації проекту проводяться наступні заходи: проведення суботників з молоддю та активними жителями села по збору сміття біля громадських місць, з учнями та вихованцями Великоростівської філії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Чагів організовано конкурс на кращий малюнок «Чисте село - квітуча Україна», проводяться спеціалізовані уроки з природознавчої та санітарно-екологічної тематики.

Як підсумок, на думку активістів села, проект позитивно вплине на формування культури мешканців нашого населеного пункту у сфері поводження з твердими побутовими відходами, на усвідомлення важливості проблеми та її наслідків. «Тож надіємось, що наш екологічний проект увійде до кращих ініціатив конкурсу «Час діяти, Україно!» благодійного фонду «МХП – Громаді» на реалізацію якого ми в якості грантера отримаємо до 50 тис. грн.!»,  - зазначила Галина Власенко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь